Cohn-Bendit: Oι Ταλιμπάν της ΕΕ και η λιτότητα θα σκοτώσουν την Ελλάδα

Γνωστός για τις απόψεις του και για το ότι δεν διστάζει να τα πει ''έξω από τα δόντια'', ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Daniel Cohn-Bendit μίλησε στο βελγικό περιοδικό Moustique για την χώρα μας...

''Στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης'', βρίσκεται η Ελλάδα τονίζει το θέμα του περιοδικού με τίτλο ''Εδώ και δύο χρόνια, οι Έλληνες ζουν στον ρυθμό ακραίων προγραμμάτων λιτότητας''.

Το ρεπορτάζ συνοδεύει και μια συνέντευξη του Cohn-Bendit που έχει τίτλο ''Τους ζητάνε

το αδύνατο'' και υπότιτλο ''Συνάντηση στην Αθήνα, με τον πιο παθιασμένο υποστηρικτή της ελληνικής υπόθεσης''.

Ο γερμανοεβραϊκής καταγωγής Γάλλος πολιτικός συμπάσχει με τους Ελληνες: ''Δεν υποστηρίζω τους Έλληνες, υποστηρίζω μία ιδέα δικαιοσύνης. Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα. Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα'', τονίζει.

Με τον όρο ''Ταλιμπάν'' εξηγεί ότι εννοεί: ''Οι υπέρ-φιλελεύθεροι που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους... Τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας''. Ενώ δεν αποκλείει τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα να τα δούμε σύντομα και σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα