Christine Lagarde: Καμία συμπάθεια για τους Έλληνες, λέει στην Guardian!

Χρησιμοποιώντας μια μια ασυνήθιστα ''σκληρή'' γλώσσα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian ξεκαθαρίζει τη στάση της ίδιας και του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας.

Καλεί τους Έλληνες

να πληρώνουν τους φόρους τους ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά πως ανησυχεί περισσότερο για τη φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική παρά για τους Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση...

''Είναι η ώρα για να ξεπληρώσουν'', δηλώνει χρησιμοποιώντας τη λέξη ''payback'' που συχνά χρησιμοποιείται και για να δηλώσει την ''εκδίκηση''!

Μάλιστα για τα ελληνόπουλα που αντιμετωπίζουν την κρίση η Lagarde δηλώνει ότι «οι γονείς τους να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους».

«Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας», τονίζει...

Keywords
Τυχαία Θέματα