BBC: Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

Στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων ξένων μέσων βρίσκεται η Ελλάδα και οι μετεκλογικές προσπάθειες για συγκρότηση κυβέρνησης.

Έτσι το BBC αναφέρεται στην ύστατη προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης με το νέο γύρο των διαβουλεύσεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή των κκ. Αντώνη Σαμαρά,

Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.

Το BBC κάλυπτε λεπτό-προς-λεπτό την εξέλιξη της συνάντησης, όπως άλλωστε και η Guardian, που έληξε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

''Χωρίς αποτέλεσμα έληξε μετά από μια ώρα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών'' αναφέρει το BBC, επισημαίνοντας την πτώση των χρηματιστηρίων σε όλον τον κόσμο. Στο εξώφυλλό του μάλιστα στην ηλεκτρονική σελίδα αίσθηση προκαλεί η επιλογή της φωτογραφίας με το γνωστό ''ό,τι πάρεις 1 ευρώ''.

''Το ρολόι χτυπά για την κυβέρνηση συνεργασίας'', τονιζει το CNN.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν τα δημοσιεύματα και τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι NY Times επισημαίνoυν το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ετοιμάζονται να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες, με την Ελλάδα να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών τους. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «η πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σύγκρουση που αναπτύσσεται ανά την Ευρώπη μεταξύ της δημοκρατίας και των αιτημάτων των δυνάμεων αγοράς».Η Washington Post αναφέρεται στο πιθανό ενδεχόμενο διενέργειας επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα, σημειώνοντας την αποτυχία των πολιτικών ηγετών να σχηματίσουν συμμαχική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να οδηγείται πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ, μολονότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των νέων εκλογών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι, στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας, έδωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία στα κόμματα που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δύναμή τους αυξήθηκε μετεκλογικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα