ACTA: To Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφασίσει...

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφασίσει για τη νομιμότητα του ACTA, προκειμένου να αποφανθεί αν έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές ελευθερίας και έκφρασης στην Ευρώπη.

Η υπογραφή του ACTA αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ελευθερία μας στο διαδίκτυο.

Και η Ελλάδα δεν αποτελεί τελικά εξαίρεση, καθώς η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στα 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής

Ένωσης που υπέγραψαν στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement).

Το χειρότερο είναι ότι η υπογραφή έγινε σχεδόν στα 'κρυφά', καθώς δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μέσω δημόσιας διαβούλευσης.

Όπως αναφέρει το BBC ο Karel De Gucht, επικεφαλής της επιτροπής Εμπορίου δήλωσε: «Συμμερίζομαι την ανησυχία του κόσμου γι' αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, ειδικότερα στην ελευθερία του Internet. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με βάση συγκεκριμένα γεγονότα, και όχι εν μέσω παραπληροφόρησης και φημολογίας που έχουν κυριαρχήσει στα social media και τα blogs τις τελευταίες εβδομάδες. Στόχος του ACTA είναι να ανεβάσει το επίπεδο της πνευματικής ιδιοκτησίας σε παγκόσμια κλίμακα. Η συμφωνία θα προστατεύσει θέσεις εργασίας που χάνονται λόγω αντιγραφής και πειρατείας, με συνολικό κόστος €200 δισ.».

Το νομοσχέδιο ACTA θα συζητηθεί εκ νέου τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν και ελπίζουμε το Ανώτατο Δικαστήριο να το αποσύρει οριστικά και αμετάκλητα, όπως έγινε με τα νομοσχέδια PIPA και SOPA στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα