Το Περιοδικό Αντί: 5η εκδήλωση Ζητημάτων Επικοινωνίας

Στην εκδήλωση "Το Περιοδικό Αντί" θα σκιαγραφηθούν τα 35 χρόνια πληροφόρησης και κριτικής που καθιέρωσαν το "Αντί" στη συνείδηση της μεταπολίτευσης. Η διοργάνωση γίνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων "Ζητήματα Επικοινωνίας". Ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η Τρίτη, 8 Μαΐου
2012 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών."Το περιοδικό Αντί" αποτελεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού "Αντί" που κυκλοφόρησε το 1972, μέσα στη χούντα. Η κυκλοφορία του δεύτερου τεύχους απαγορεύτηκε. Η δεύτερη περίοδος του περιοδικού διήρκεσε από το Σεπτέμβριο του 1974 μέχρι τον Απρίλιο του 2008.
Ιδρυτής, διευθυντής και εκδότης της δεκαπενθήμερης αυτής Πολιτικής και Πολιτιστικής Επιθεώρησης ήταν ο αρχιτέκτονας Χρήστος Παπουτσάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν περιοδικό της αριστεράς, χωρίς να ακολουθεί κομματικές κατευθύνσεις, και που υπηρέτησε μια δημοσιογραφία ελεύθερη, κριτική, καταγγελτική, και τεκμηριωμένη. Μάλιστα στις σελίδες του "Αντί" αναδείχτηκαν πολλοί, καταξιωμένοι σήμερα, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Βαγγέλης Καραμανωλάκης, λέκτορας της Θεωρίας της Ιστορίας και της Ιστοριογραφίας στο Παν/μιο Αθηνών,
Γιώργος Κοντογιώργης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος,
Γιάννης Καλαϊτζής, γελοιογράφος,
Ελευθερία Παπουτσάκη, κόρη του Χρήστου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ποιητής και εικαστικός, Κωστής Τριανταφύλλου.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012 στις 6:00 μ.μ.
Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος"
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Τηλ: 210 3689413, [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα