Το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, στο Nobu Festival Μύκονος 2012

01:31 3/8/2012 - Πηγή: Monopoli
Στο πλαίσιο του καθιερωμένου Nobu Food festival που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 28 Ιουλίου στο Matsuhisa Mykonos του Belvedere Hotel, τo Επώνυμο Ελληνικό Κρασί (New Wines of Greece για τους ξένους) προσέφερε φέτος μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας.Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Ιουλίου, ο πολυβραβευμένος star chef Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μαζί με τον Executive chef του Nobu Dubai, Herve Courtot, πάντρεψαν την μινιμαλιστική ιαπωνική αισθητική με τα κορυφαία επώνυμα ελληνικά κρασιά και τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου.

Το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο είχε έμπνευση Ελλάδας, αφού οι συνδαιτυμόνες είχαν τη χαρά να συνδυάσουν τα ευφάνταστα πιάτα του Nobu Matsuhisa, με την υπέροχη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων που προτείνουν οι έλληνες οινοπαραγωγοί μέσα από τα επώνυμα κρασιά των New Wines of Greece. Οι μοναδικές εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, όπως το ασύρτικο, η μαλαγουζιά και το αγιωργίτικο, ανέδειξαν υπέροχα τη χαρακτηριστική, σχεδόν χειρουργική ακρίβεια στους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί ο NobuChef, με αποτέλεσμα γεύσεις και υφές που μας "ταξιδεύουν". Μαέστρος και καπετάνιος ο δις Best Greek Sommelier & δις Third Best Young Sommelier of the World, Νικόλας Γιαννόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε των συνδυασμών που συνόδεψαν τα πιάτα, από τη Μαλαγουζιάτων Αμπελώνων Αντωνόπουλου και τον Καβαλιέρο του κτήματος Σιγάλα, μέχρι το Μικροκλίματου Κτήματος Παπαϊωάννου και το Samos Nectar της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου.

Ο κ. Γιαννόπουλος, Head Sommelier των NobuMatsuhisa Athens & Mykonos, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα New Wines of Greece συνόδευσαν το φετινό Nobu Food Festival στη Μύκονο. Η εξαιρετική ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κρασιών αποτέλεσαν σημείο αναφοράς της εκδήλωσης και ενθουσίασαν τους καλεσμένους μας. Είμαστε έτσι πολύ περήφανοι που οι εκρηκτικές γεύσεις του Nobusan (san: τίτλος ευγένειας στα ιαπωνικά) συνδυάστηκαν με γηγενείς ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το Ελληνικό κρασί".
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Monopoli
Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, Nobu Festival Μύκονος 2012,eponymo elliniko krasi, Nobu Festival mykonos 2012