Προ των πυλών το νέο VW Golf GTI

Η ισχυρότερη έκδοση του νέου Golf είναι ένα βήμα πριν την παραγωγή, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού. Το νέο GTI θα βρίσκεται στις αγορές της Ευρώπης από την άνοιξη του 2013, με τον κινητήρα να καλύτπτει και τις προδιαγραφές Euro6.

Η νέα γενιά του Golf GTI θα εφοδιάζεται από ένα καινούριο δίλιτρο
turbo κινητήρα, με απόδοση 220 ίππων και 350 Nm ροπής. Για να επιταχυνθεί από τα 0 στα 100 χρειάζεται μόλις 6,6 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 245 χλμ./ώρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές ρύπων είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με το μηχανικό σύνολο να καλύπτει ακόμα και τις αυστηρές προδιαγραφές Euro6 της Ε.Ε.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή προαιρετικά με το αυτόματο DSG, με το βάρος του αμαξώματος να είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Αισθητικά, το GTI θα ξεχωρίζει από τη μεγαλύτερη μάσκα με την κόκκινη γρίλια, τα βράγχια μπροστά από τους προβολείς ομίχλης, τις νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, τις δύο εξατμίσεις πίσω, τον διαχύτη και την πτέρυγα. Στο εσωτερικό, οι καρό επενδύσεις των μπάκετ καθισμάτων, το τριάκτινο τιμόνι και οι σπορ λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα