Περιβάλλον και Άνθρωπος: Συναυλία και έκθεση ζωγραφικής στο Μέγαρο

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την καλλιτεχνική εκδήλωση «Περιβάλλον και Άνθρωπος», όπου μουσική και ζωγραφική συμπορεύονται κάτω από την ίδια θεματική ενότητα.Τα μουσικά έργα πέντε εξαιρετικών συνθετών αφιερωμένα στο περιβάλλον, θα εκτελεστούν στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ παράλληλα στο φουαγιέ της αίθουσας, θα υπάρχει έκθεση έργων ζωγραφικής εμπνευσμένη από την ίδια θεματική ενότητα, από τον εικαστικό Γεώργιο Πηρούνια. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό να εκφράσει,
μέσα από την μουσική και την ζωγραφική, την αγωνία για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε παγκόσμια και εθνική κλίμακα.

Πρόγραμμα Συναυλίας:
- Αθηνά Παυλάκη – Πηρούνια: Requiem (2013) Επιμνημόσυνος Ύμνος στη Φύση για ενόργανο σύνολο
- Σπύρος Μακαρούνας: Σκουριές (2013) για ενόργανο σύνολο
- Χρήστος Αναστασίου: De Profundis (2013) για ενόργανο σύνολο
- Αλέξανδρος Καλογεράς: Τρεις εικόνες σε αποχρώσεις λευκού (2013) για φλάουτο και κρουστά
- Φανή Κοσώνα: Parnassius Apollon (2013) για ενόργανο σύνολο

Οι συνθέτες είναι οι: Αθηνά Παυλάκη – Πηρούνια, Σπύρος Μακαρούνας, Χρήστος Αναστασίου, Αλέξανδρος Καλογεράς, Φανή Κοσώνα.
Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου. Υπεύθυνος Συγκροτήματος Ιάκωβος Κονιτόπουλος

Τα έσοδα από την πώληση των πινάκων θα διατεθούν στην "Ένωση Ελλήνων Μουσουργών", προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα παρουσίασης έργων Ελλήνων Συνθετών, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Πληροφορίες:
Η είσοδος για την έκθεση ζωγραφικής είναι δωρεάν. Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται μέσω του ΟΜΜΑ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 20:30. Τα έργα ζωγραφικής θα εκτίθενται στο φουαγιέ της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος από τις 16:00.
Keywords
Τυχαία Θέματα