Ότι λάμπει είναι χρυσός!

Σε ένα αποκλειστικό χρώμα με απόχρωση χρυσού, έκανε την πρώτη της εμφάνιση η ολοκαίνουρια Vanquish, το πιο όμορφο, ισχυρό και ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει παραχθεί ποτέ απο την Aston Martin.Η νέα Vanquish ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την DBS. Το καινούριο αγγλικό super
car είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, έχοντας παράλληλα βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία κατά 25%. Κάτω από το καπό, φέρει τον V12 6.0 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να φθάνει τους 573 ίππους και τη ροπή τα 620 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF. Για να επιταχυνθεί από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 295 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η κομψότητα συναντά τις σπορ καταβολές, με τους χώρους να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από αυτούς της DBS και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 368 λίτρων. Τα φρένα είναι κεραμικά, με τα ελαστικά εμπρός να είναι διαστάσεων 255/35 R20 και πίσω 305/30 R20. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα Launch Control, με την ανάρτηση να έχει τρεις ρυθμίσεις (Normal, Sport και Track). Η επίσημη παρουσίαση της νέας Vanquish θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού, με το λανσάρισμα στις αγορές να υπολογίζεται για τα τέλη του 2012. Θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 2+2 ή αποκλειστικά διθέσια, με τις τιμές στην Αγγλία να ξεκινούν από 236.000 ευρώ.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα