Ο «τρίτος θρύλος» της Bugatti, αξίας 2,1 εκατ. ευρώ!

Την τρίτη κατά σειρά – από τις έξι συνολικά - ειδική έκδοση της σειράς «Les Légendes de Bugatti», η οποία είναι αφιερωμένη στον Meo Costantini, παρουσίασε στην έκθεση του Ντουμπάι η διάσημη εταιρεία κατασκευής supercars.

Η νέα έκδοση ονομάζεται Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend
Meo Costantini και διακρίνεται για το γαλάζιο χρώμα των επιφανειών της και τα γυαλισμένα στο χέρι τμήματα αλουμινίου. Στην τάπα του ντεπόζιτου έχει χαραχτεί με laser η υπογραφή του θρυλικού οδηγού Meo Costantini και προσωπικού φίλου του ιδρυτή της μάρκας, Jean Bugatti.

Tο αμάξωμα είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα της Γαλλίας, ενώ στο κατώτερο τμήμα της πτέρυγας υπάρχει η χάραξη της διαδρομής Targa Florio. Η διαδρομή αυτή υπάρχει και σε ένα πάνελ από ανθρακονήματα ανάμεσα στα καθίσματα, στα οποία είναι κεντημένη η υπογραφή του Meo Costantini. Στις επενδύσεις θυρών είναι χαραγμένες εικόνες από αγώνες της εποχής.

Τροφοδοτείται από τον W16 8.0 λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbo, απόδοσης 1.200 ίππων και 1.500 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 408 χλμ./ώρα.

Η Bugatti Veyron Legend Meo Costantini θα παραχθεί σε μόλις τρεις μονάδες, με το κόστος να ανέρχεται σε 2.09 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα