«Μαγειρέματα» και στη Γερμανία!

12:01 8/8/2012 - Πηγή: Monopoli
Η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια εμφανίζει συνεχώς πτωτικές τάσεις, με την οικονομική κρίση να είναι ο βασικός παράγοντας. Όλες σχεδόν οι αγορές παρουσιάζουν μείωση, εκτός από την Γερμανία, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, «μαγειρεύει» τα επίσημα στοιχεία.

Οι Γερμανοί, εμφανίζονται συνεχώς ως οι διασώστες της Ευρώπης. Κάνουν μαθήματα περί πολιτικής και οικονομίας, επικρίνουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία για παράδειγμα και θεωρούν ότι
αυτοί είναι αψεγάδιαστοι. Πολλές φορές έχουν αναφερθεί στα «Greek Statitics», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν.

Η αγορά αυτοκινήτου στη Γερμανία, το πρώτο εξάμηνο του έτους εμφανίζει αύξηση, την ίδια στιγμή που μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν μείωση που ξεπερνά το 7% και το 10%. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με το «Autonews», οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν δίνουν τα πραγματικά στοιχεία για τις πωλήσεις, αλλά ανακοινώνουν αυτές που θέλουν, προκειμένου να δείχνουν πανίσχυρες.

Κάποιος βέβαια, μπορεί να πει ότι είναι υπερδύναμη στην Ευρώπη και δεν θα έχει άδικο. Έχουν την πιο ισχυρή οικονομία, αλλά έχουν επηρεαστεί και αυτοί από την κρίση και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί.

Λουκάς Παπαλάμπρος

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα