Λογοτεχνικοί Περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας

Έλληνες λογοτέχνες και λογοτεχνικά κείμενα θα μας οδηγήσουν σε μία μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου γνωστά μας μέρη αποκτούν μία άλλη διάσταση, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Στον πρώτο περίπατο (που ξεκινά από τον Εθνικό κήπο στο Σύνταγμα και καταλήγει στου Ψυρρή) ανακαλύπτουμε την Αθήνα των Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη,

Παπαδιαμάντη και άλλων σπουδαίων. Ο Καζαντζάκης στην «Αναφορά στον Γκρέκο» μας μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μας υποδέχεται στις φτωχικές αυλές της Πλάκας και του Ψυρρή και ο Σουρής «τα σέρνει» στους πολιτικούς, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε.

Στον δεύτερο περίπατο (με αφετηρία την Ομόνοια και τέρμα το Σύνταγμα) με πρώτη στάση στο «Μπάγκειον» συναντάμε τους καταραμένους ποιητές της Αθήνας. Παρακάτω βρίσκουμε τον Ξενόπουλο και το περιοδικό του, τη «Διάπλαση των παίδων», και λίγο πιο πάνω το πατάρι του «Λουμίδη», όπου γράφτηκαν τριάντα χρόνια πολιτιστικής ιστορίας. Εκεί, ο Γκάτσος διαβάζει στους φίλους τους αποσπάσματα από την «Αμοργό», και ο Θεοδωράκης με τον Ελύτη συζητούν για το «Άξιον Εστί». Ο νεαρός Χατζιδάκις γεμάτος όνειρα μπαίνει δυναμικά στην παρέα. Και πιο πέρα, ανακαλύπτουμε το σημείο όπου εμπνεύστηκε ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά». Μαζί θα δούμε πού σύχναζαν ο Σεφέρης και ο Ταχτσής και γιατί ο Βάρναλης και η Πολυδούρη είχαν άλλα στέκια. «Μπραζίλιαν», «Απότσου», «Μαύρος γάτος», λογοτεχνικά στέκια, πλατείες, νεότερη και σύγχρονη ιστορία: όλα μέσα από τα έργα σημαντικών πεζογράφων και ποιητών. Τα κείμενα «μιλούν» και εμείς ταξιδεύουμε.

Πληροφορίες

Παρασκευή 6/10 στις 17:30 - 19:30 (Σύνταγμα – Πλάκα – Ψυρρή)

Σάββατο 7/10 στις 17:00 - 19:00 (Ομόνοια - Σύνταγμα)

Σημεία συνάντησης: Στον πρώτο περίπατο ξεκινάμε από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Λεωφόρου Βασιλ. Αμαλίας. / Στον δεύτερο περίπατο ξεκινάμε από τον φούρνο Βενέτη στην Ομόνοια.

Η εκδήλωση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο, ανά ξενάγηση/περίπατο - συνοδοί ΑΜΕΑ δωρεάν.

Η εκδήλωση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» αποτελείται από δύο περιπάτους. Η κάθε ξενάγηση έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ξεναγήσεις ή όποια από τις δύο επιθυμείτε, καθώς είναι αυτόνομες.

* Προσβασιμότητα: Περιορισμένη για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε: [email protected] & 210-3230102

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.action-plus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα