Εβδομάδα εκδηλώσεων για το AIDS στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του A.I.D.S., φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μια σειρά εκδηλώσεις που περιλαμβάνει προβολές ταινιών, την Έκθεση: 28 Φοιτητές – 55 Αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, και την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή της ταινίας "Θετικές Ιστορίες" την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση διογανώνεται από την t-shOrt με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή
των ΜΚΟ Praxis, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, και το Εργαστήριο Γραφικών τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤΗ έκθεση αποτελείται από 55 αφίσες που δημιούργησαν φοιτητές του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και θα τις παρουσιάσουν στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.Το Εργαστήριο στελεχώνουν η καθηγήτρια Λεώνη Βιδάλη, το μέλος ΕΤΕΠ Κώστας Μπάκας και η διδάσκουσα Χρύσα Λαμπρακοπούλου.

Οι φοιτητές που σχεδίασαν τις αφίσες είναι: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Ιωάννα Αλεξανδρή, Αλέξανδρος Αλεξανδρής, Αμαλία Αντωνιάδου, Χρήστος Βελισσάρης, Μαριγώ Βουγιουκαλάκη, Κωνσταντίνος Βούλγαρης, Θωμάς Γαλάτος, Παντελής Γιαννάκης, Marta Helena Gonzalez, Παναγιώτης Γκρίτζος, Θεοφανώ Καλογιάννη, Στυλιανός Κοτζαμανόγλης, Αιμιλία Λιόντου, Βερόνικα Μαριόγλου-Μαλαγόν, Νίκος Μπαμπατσιάς, Σταυρούλα Μωρακέα, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Morgane Parisi, Μάρθα Πετράκη, Μαριλένα Συνοδινού, Εύα Τσαγκαράκη, Γιώργος Τσακάλης, Ελένη Τσαλδίρη, Elena Fernandez Gimenez-Coral, Μυρτώ Φερεντίνου, Αλεξία Ψαραδέλη.

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 - 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
«Θετικές ιστορίες», που πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία μεγάλου μήκους, αποτελούμενη από 6 ιστορίες μικρού μήκους με κοινή θεματική τον ιό HIV. Πέντε σκηνοθέτες συνθέτουν ιστορίες με αλήθειες και ψέματα για το Aids, θέτουν προβληματισμούς και ανοίγουν διάλογο γύρω από την ασθένεια αυτή.
Η ταινία συμμετείχε στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο London Greek Festival 2011 και στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, στο οποίο και απέσπασε «Ειδική διάκριση για την πρωτότυπη καταγραφή ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθέτες: Δημήτρης Παπαθανάσης, Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Άντζους, Θανάσης Τότσικας, Δημήτρης Μπαβέλλας
Ιστορίες: "ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ", "ΔΩΜΑΤΙΟ 0", "ΤΟ ΛΑΘΟΣ", "ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ", "ΑΦΟΥ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ", "ΘΕΤΙΚΟ;", "SAiD"
Διάρκεια : 70'
Είσοδος: 5€

«Οι άντρες δεν κλαίνε» , σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη
Ταινία μικρού μήκους, με την ίδια θεματολογία.
Προβολές: 25.11- 1.12, στις 20:30

«Πραγματεία για τον H.I.V.»: Στο Video Room του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, καθημερινά και για ολόκληρη την εβδομάδα 25.11 - 1.12.2011, θα προβάλλονται από τις 18:30 το απόγευμα και ολόκληρες οι συνεντεύξεις της ταινίας "Θετικές Ιστορίες" με αντικείμενο τον ιό H.I.V.
Διάρκεια: 133΄
Προβολές: 25.11 - 1.12.2011, στις 18:30 και 21:00
Keywords
Τυχαία Θέματα