Youth Empowered: Το ομαδικό πνεύμα μπορεί να «κερδίσει» τους εργοδότες

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, μία από τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες είναι η ομαδικότητα. Η δυνατότητα που έχει κανείς να συνεργάζεται με τους άλλους και να λειτουργεί αποτελεσματικά στο πλαίσιο μίας ομάδας, είναι στοιχεία που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει και θα του χαρίσουν το προβάδισμα στην αναζήτηση εργασίας.

Πώς λοιπόν μπορούμε να μάθουμε να λειτουργούμε σωστά σε μία ομάδα;

Για να λειτουργήσουμε αρμονικά μέσα σε μία ομάδα θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα θετικά μας σημεία και ποια τα σημεία μας προς βελτίωση. Να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τον εαυτό μας,

αλλά και να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το προφίλ των ανθρώπων με τους οποίους καλούμαστε να επικοινωνήσουμε ή να συνεργαστούμε. Έτσι θα μιλήσουμε περισσότερο στη γλώσσα τους και αυτό που έχουμε να πούμε, θα το πούμε με τέτοιο τρόπο που να γίνεται αντιληπτό.

Επιτυχία σε μία ομάδα δεν σημαίνει να είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους. Αντίθετα, η διαφορετικότητα και μοναδικότητα είναι τα στοιχεία τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει μία εταιρεία για να δημιουργήσει μία επιτυχημένη ομάδα. Όλοι έχουν δυνατά σημεία και μπορούν να προσφέρουν στο σύνολο, αλληλοσυμπληρώνοντας τις συλλογικές ικανότητες και διευρύνοντας ο ένας τους ορίζοντες του άλλου. Αρκεί να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους.

Tο πρόγραμμα Youth Empowered, μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση

Και για αυτό υπάρχει και το πρόγραμμα Youth Empowered! Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον που στόχο έχει να δώσει σε νέους 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει διαδικτυακά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning που είναι διαθέσιμη στο www.youthempowered.gr, είτε μέσω σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

H πλατφόρμα Youth Empowered

Μια δυναμική ομάδα από μέντορες, στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς μοιράζονται με τους νέους στην πλατφόρμα αλλά και στα σεμινάρια, πολύτιμες πληροφορίες για την αγορά εργασίας.

Τα e-learning καλύπτουν 10 θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν τη σωστή διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, συγγραφή βιογραφικού και πολλά άλλα.

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, να ενισχύσει την απασχολησιμότητα 20.000 νέων μέχρι το 2020.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα