Weekend Agenda 6 - 7 Ιουνίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

23:53 4/6/2015 - Πηγή: Monopoli
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Ιουνίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1. Εορταστική συναυλία με σπουδαίους καλλιτέχνες
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και guests στο Θέατρο Βράχων
Για δύο βραδιές, στις 5 και 7 Ιουνίου,
ο δημοφιλής καλλιτέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια προσωπικής δισκογραφίας του με δύο μεγάλες συναυλίες με σπουδαίους καλλεσμένους στο Θέατρο Βράχων.
Καλεσμένοι στη γιορτή: ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, η Γιώτα Νέγκα, ο Νότης Μαυρουδής και η Μιρέλα Πάχου.

info:
Τιμές: 12€
Χώρος: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη | Είσοδος από πλατεία Αναγνωστάρα, Βύρωνας

2. Χορευτική παράσταση στο Φεστιβάλ ΑΘηνών
Open Frontiers / Ανοιχτά σύνορα από την Hellenic Dance Company στο Φεστιβάλ Αθηνών
Η Hellenic Dance Company φέρνει στις 7 και 8 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών την σπονδυλωτή παράσταση με γενικό τίτλο "Open Frontiers", προσδοκώντας, μέσα από τα τέσσερα έργα που την απαρτίζουν, να προβληματίσει και να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με τις κοινωνικές συνθήκες και τη βαθιά υπαρξιακή κρίση των καιρών, στο Θέατρο Πειραιώς 260. Τα έργα των Akram Khan, Martha Graham, Pascal Rioult και Tono Lachky που θα ερμηνεύσουν οι χορευτές της Hellenic Dance Company (της ομάδας της ΚΣΟΤ), επιλέχθηκαν ακριβώς γιατί όλα μαζί μπορούν να αποτελέσουν μια εκρηκτική δήλωση πάνω στα δεινά της ανθρωπότητας και τους κινδύνους για την ίδια τη ζωή.

info:
Τιμές: 15€, 10€ (μειωμένο), 5€ (φοιτητικό,άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Χώρος: Θέατρο Πειραιώς 260 | Πειραιώς 260, Καλλιθέα

3. Το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα
Art - Athina 2015

Η Art-Athina Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει φέτος την 20η διοργάνωσή της. Το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα θα ανοίξει τις πύλες του στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) την Πέμπτη 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 5 Ιουνίου έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015. Η 20η διοργάνωση συντελείται σε μια περίοδο σημαντικών εικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας και αποτελεί προπομπό μια νέας εποχής για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα. Το ουσιαστικό στίγμα της Art-Athina δίνουν όπως πάντα οι ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης. 41 γκαλερί από 13 χώρες προβάλλουν μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας διεθνώς.

info:
Τιμές: 7€, 5€ (μειωμένο), Δωρεάν (για παιδιά έως 18 ετών, ΑΜΕΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και μέλη της AICA)
Χώρος: Γήπεδο TaeKwonDo (Κλειστό Π. Φαλήρου)

4. Θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το κορυφαίο αυτό έργο αστικής, όπως χαρακτηρίζεται τραγωδίας, που επηρέασε σημαντικά τον Αρτώ, και το "θέατρο της σκληρότητας"
ανεβαίνει από 2 έως 12 Ιουνίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη. Βίαιο, μυστηριώδες και άκρως αποκαλυπτικό των ανθρωπίνων παθών, μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι το πραγματικό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Τόμας Άρντεν, πρώην δημάρχου του Φέβερσαμ, από την άπιστη σύζυγό του Άλις.

5. Κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα διασημότερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα
Μαντάμ Μποβαρί
Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκιστάβ Φλομπέρ, η ιστορία του μοιραίου πάθους της Μαντάμ Μποβαρί, μιας από τις διασημότερες λογοτεχνικές ηρωίδες της ιστορίας αναβιώνει στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την νεαρή σταρ Mia Wasikowska («Η Αλίκη Στη Χώρα των Θαυμάτων», «Stoker»).
Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και παντρεύεται από παρόρμηση τον γιατρό της μικρής της πόλης για να αποδράσει. Όμως, μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την κάνει να βαρεθεί την «μικρή» της ζωή και να αναζητήσει την απόλαυση και το κοινωνικό κύρος σε άλλους κύκλους –και άλλες ανδρικές αγκαλιές- με τραγικά αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα