Weekend Agenda 20 - 22/7: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Ηλέκτρα του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Φεστιβάλ Αθηνών

Η «Ηλέκτρα», η καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, κάνει πρεμιέρα στις 20 και 21 Ιουλίου 2018 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου,

για να περιοδεύσει στη συνέχεια σε επιλεγμένες πόλεις. Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή −γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή το 411 π.Χ.−, δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Η Ηλέκτρα, κεντρική μορφή του δράματος, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Παίζουν: Αλεξία Καλτσίκη (Ηλέκτρα), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ορέστης), Χρήστος Λούλης (Αίγισθος), Ελένη Μολέσκη (Χρυσόθεμις), Μάριος Παναγιώτου (Πυλάδης), Νίκος Χατζόπουλος (Παιδαγωγός) / Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νάντια Κατσούρα, Ελένη Κουτσιούμπα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαρία Μηνά, Ιωάννα Μιχαλά, Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Δανάη Τίκου.

Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 20 & 21/7, 21.00
Τιμές: Άνω διάζωμα: Κανονικό 8€ | Ζώνη VIP - Κάτω Διάζωμα: Κανονικό 45€ | Ζώνη Α - Κάτω Διάζωμα: Κανονικό 40€ | Ζώνη Β - Κάτω Διάζωμα: Κανονικό 20€

ΘΕΑΤΡΟ

Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η «Αντιγόνη», η δημοφιλέστερη μαζί με τον «Οιδίποδα» τραγωδία του Σοφοκλή, ήδη από τα αρχαία χρόνια διαδραματίζεται στη Θήβα μετά την εμφύλια σύρραξη, που οδήγησε ταυτόχρονα στον θάνατο τους δύο αντίπαλους αδερφούς, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Ο βασιλιάς Κρέοντας διατάζει, ως γνωστόν, να ταφεί με τιμές ο Ετεοκλής, αφήνοντας άταφο τον Πολυνείκη ως εχθρό της Θήβας. Η αδερφή τους, η Αντιγόνη, αρνείται όμως να υπακούσει στην εντολή κι αποφασίζει –αφού συγκρούεται με την αδερφή της, την Ισμήνη, καθώς αρνείται αρχικά να τη βοηθήσει– να θάψει μόνη της τον Πολυνείκη, με συνέπεια να συλληφθεί και να καταδικαστεί από τον βασιλιά να θαφτεί ζωντανή...

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Παρασύρη, Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη, Ευθύμης Χαλκίδης / Συμμετέχουν: Οι μαθητές - απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας: Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, Στυλιανός Βλαχοδήμος, Δημήτρης Μεντεσίδης, Χρήστος Zγούρoς / Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού, Δήμου Επιδαύρου / Μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Επιδαύρου

Πού: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Πότε: 20 & 21/7, 21.30

Tιμές: από 10€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Rockwave Festival - day 3: Iron Maiden, Volbeat, Tremonti κ.α.

Σε συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης παγκόσμιας περιοδείας τους το 2016-17 για την προώθηση του 16ου studio album The Book Of Souls, οι Iron Maiden θα βγουν ξανά στο δρόμο το 2018 με μια σειρά από σόου σε φεστιβάλ και αρένες στην Ευρώπη, με την Legacy Of The Beast World Tour, η οποία ξεκίνησε από το Ταλίν της Εσθονίας στις 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στην Ο2 Arena στο Λονδίνο στις 10 Αυγούστου. Την Παρασκευή 20 Ιουλίου οι Iron Maiden κανουν μια στάση στο Rockwave Festival στο TerraVibe Park.

Πού: 60€, τιμή ταμείου 70€, τα V.I.P. εισιτήρια κοστίζουν 100€

Πότε: 20/7, 17.00
Tιμές: TerraVibe Park, 37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας

ΈΚΘΕΣΗ

Video art αναγνωστήριο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης προσφέρει η έκθεση «Ο τελευταίος αναγνώστης» που φιλοξενείται στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ανοιχτή καθημερινά από τις 19.00 έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζει 15 έργα video art γνωστών καλλιτεχνών απ’ όλον τον κόσμο που εμπνέονται από το βιβλίο. Η έκθεση εγκαινιάζει το annexM, το νεοσύστατο κέντρο για τις εικαστικές τέχνες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε: Καθημερινά, 19.00 - 24.00
Τιμές: Ελεύθερη είσοδος

ΤΑΙΝΙΑ

Mamma Mia! Here We Go Again

Δέκα χρόνια μετά, το πάρτι με μουσική των ABBA και φόντο το ελληνικό καλοκαίρι, συνεχίζεται…Η έγκυος Σόφι προσπαθεί να ανακαινίσει το ξενοδοχείο της μητέρας της Ντόνα στο ελληνικό νησί με το όνομα... Καλοκαίρι. Για να το καταφέρει θα ζητήσει τη βοήθεια των πιστών φιλενάδων της μακαρίτισσας μητέρας της και κάπως έτσι θα μάθει ακόμη περισσότερα μυστικά για το παρελθόν της για τους μπαμπάδες της και για την ανεπανάληπτη γιαγιά της.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεταιΔείτε που παίζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα