Weekend Agenda 10 - 12 Φεβρουαρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!ΘΕΑΤΡΟ
Mατωμένος γάμος - μια υπαρξιακή τραγωδία του Κωνσταντίνου Ντέλλα στο Από Μηχανής Θέατρο
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει από τις 12 Φεβρουαρίου, το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη αποκλειστικά για την παράσταση από τον Cayetano.
Η προετοιμασία ενός γάμου, δύο άνθρωποι που το σκάνε προσβάλλοντας την τιμή των οικογενειών τους και ένας διπλός θάνατος είναι ο άξονας του Ματωμένου Γάμου. Μια δραματική ιστορία αγάπης ή μια τραγωδία;

Τιμές; 12€ (γενική είσοδος), 7€ (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 5€ (ατέλειες)
Πότε; Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Που; Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Κεραμεικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Einsturzende Neubauten στο Gazi Music Hall
O Blixa Bargeld, o Alexander Hacke, o N.U. Unruh, o Rudolf Moser και o Jochen Arbeit, επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό “Greatest Hits” show το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall. Πρόκειται να παρουσιάσουν ζωντανά τα σημαντικότερα αποσπάσματα από ολόκληρη την πορεία τους, λίγο μετά την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής με τις "μεγαλύτερες επιτυχίες" τους (το ειρωνικό πνεύμα υπήρχε ανέκαθεν στη δουλειά τους).

Τιμές; Τιμή ταμείου: 39€
Πότε; Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00
Που; Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

Η δύναμη του σκότους του Λέοντος Τολστόι στο Σύγχρονο θέατρο
Η Ομάδα Νάμα καταπιάνεται με ένα έργο του Λέοντος Τολστόι "Η δύναμη του σκότους" που θα ανέβει από 12 Φεβρουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Το αναμφισβήτητο και σχεδόν άγνωστο αυτό αριστούργημα είναι γραμμένο μέσα στη δίνη μια βαθύτατης εσωτερικής κρίσης και φωτίζει με σπαρακτικό τρόπο τις διαστάσεις της. Ένα έργο που το αβυσσαλέο σκοτάδι του θυμίζει τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ και την Κόλαση του Δάντη.

Τιμές; Δευτέρα/Τρίτη/Σάββατο Κανονικό 14€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65 12€ Κυριακή & αργίες: Κανονικό 16€, Φοιτητικό 12€, Ανέργων/Άνω των 65 13€
Πότε; Κάθε Δευτέρα στις 19:30, Σάββατο στις 17:00, Κυριακή και Τρίτη στις 21:00
Που; Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο ΑΝΟΔΟΣ Live Stage
Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα έρχεται από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και για πέντε Σάββατα, στο ΑΝΟΔΟΣ live Stage και υπόσχεται να μας ταξιδέψει μουσικά! Μια ερμηνεύτρια που μπορεί στο χρονικό πλαίσιο μιας ζωντανής εμφάνισης, να μας ταξιδέψει και να μας κάνει συμπρωταγωνιστές στα όνειρα της. Να μας αγγίξει με μια στιβαρή λαϊκή ερμηνεία αλλά και να μας συγκινήσει με την ευαισθησία μιας μπαλάντας. Να μας σηκώσει όρθιους για χορό και να μας ξεσηκώσει σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Πότε; Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και για πέντε Σάββατα
Που; Anodos live Stage, Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Γκάζι

ΤΑΙΝΙΑ

Νερούδα
Μετά την εντυπωσιακή «Jackie» ο σπουδαίος χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν, επιστρέφει με μια ακόμη πειραγμένη βιογραφίατου νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Η πρωτότυπη αφήγηση του Λαραΐν καταργεί φόρμες και κανόνες, προβαίνοντας σε μια πληθωρική όσο και κεντρική οπτική που δεν προσφέρει τόσο πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Νερούδα όσο διατυπώνει ένα ριζοσπαστικό και νεφελώδες σχόλιο για την έννοια της δημιουργίας και τη θολή γραμμή που διαχωρίζει την πραγματική ζωή από την φαντασία. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και αποτέλεσε την υποψηφιότητα της Χιλής για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα