H τέχνη των comics στο Goethe-Institut Athen

16:58 9/5/2017 - Πηγή: Monopoli
Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, από τις 19.00 έως τις 21.00, η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και η δημιουργός comics Δήμητρα Αδαμοπούλου έρχονται για να σας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης των comics σε ένα μοναδικό εργαστήριο στο Goethe-Institut Athen.Μια ιστορία θα μεταφερθεί ζωντανά από προφορικό λόγο σε μια μεγάλη σελίδα comics. Έπειτα μέσα από παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό οι συμμετέχοντες θα μάθουν όσα τους χρειάζονται για να φτιάξουν τη δική τους μικρή ιστορία.

Και
μην ξεχνάτε! Δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος να ζωγραφίζει για να φτιάξει comics. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλει να πει μια ιστορία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες.
Διάρκεια: 2 ώρες

Δήλωσε συμμετοχή, στέλνοντας ένα email στο [email protected]

Βασιλεία Βαξεβάνη
Η Βασιλεία Βαξεβάνη είναι επαγγελματίας αφηγήτρια. Έχει κάνει κλασικές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά την συνεπήρε η τέχνη της προφορικής αφήγησης. Σπούδασε την αφήγηση στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και έπειτα εμπλούτισε τις εμπειρίες της με σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την αφήγηση και το παιδί. Συμμετείχε επίσης στο διεθνές εργαστήριο για επαγγελματίες αφηγητές στο Maison du Conte με τον Abbi Patrix και τον Ben Haggarty. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης «Παραμυθοκόρες» και μαζί πραγματοποιούν παραστάσεις με παραμύθια, μύθους και θρύλους από όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη της αγάπη είναι τα κόμικς και ενσωματώνει στοιχεία αυτής της τέχνης στην αφήγησή της. Είναι μέλος της Comidom Press, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που προωθεί τα κόμικς στην Ελλάδα. Είναι συν-ιδρύτρια της Athens Comics Library, όπου πραγματοποιεί εργαστήρια για παιδιά, εκπαιδευτικούς και ενήλικες προσπαθώντας να τους εμφυσήσει την αγάπη για το μέσο. Επιπλέον, συνδυάζει την τέχνη των κόμικς με την αφήγηση δίνοντας παραστάσεις με δημιουργούς κόμικς όπου η αφήγηση συναντά την εικόνα.

Δήμητρα Αδαμοπούλου
Σπούδασε ζωγραφική στην Καλών Τεχνών Αθήνας και εικονογράφηση στη σχολή Ορνεράκη.
Έχει εικονογραφήσει 3 παιδικά βιβλία,και έχει κάνει εικονογραφήσεις, σκίτσα και εξώφυλλα για διάφορα περιοδικά και βιβλία. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές της συγκαταλέγονται η σειρά κωμικών στριπ ''Dracula MGD'' και ''Dracula MGH'' (μαζί με την Α.Oθωναίου), η κωμική σειρά ''True Story'', και τα δύο για την ιστοσελίδα www. socomic.gr , το κόμικ “Το πιο κρύο καλοκαίρι”, μια εικονογράφηση αληθινών ιστοριών προσφύγων για το ίδρυμα Roza Louxembourg, και το “Celestial”, μια ιστορία που συμπεριλήφθηκε στο περιοδικό “Amazing”, το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο φεστιβάλ της Angoulême.

Site: http://dimiadam.daportfolio.com/
e-mail: [email protected]
facebook: www.facebook.com/dimiadam

Το Goethe is Game είναι ένα διετές πρόγραμμα που ασχολείται με το παιχνίδι και όλες τις πιθανές μορφές και χρήσεις του. Σκοπό έχει να διερευνήσει τις πολλαπλές πτυχές αυτού του καθημερινά διευρυνόμενου πεδίου και να ανακαλύψει όλες εκείνες τις αναδυόμενες τομές μεταξύ παιχνιδιού και άλλων χώρων, όπως αυτός του θεάτρου, της λογοτεχνίας και του storytelling αλλά και τoυ δημόσιου χώρου και της εικονικής πραγματικότητας.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων και πολυποίκιλων εκδηλώσεων (Big Games, θεατρικές παραστάσεις, εργαστηρίων, game jams κ.α.) το Goethe is Game επιχειρεί να φέρει το Αθηναϊκό κοινό σε επαφή με διάφορες μορφές του παιχνιδιού, ενώ ειδικότερα, στο χώρο της δημιουργίας και του σχεδιασμού παιχνιδιών, επιχειρεί να παρέχει στον αντίστοιχο επαγγελματικό κλάδο εργαλεία ανάπτυξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς και να δημιουργήσει ευκαιρίες δικτύωσης με τοπικούς αλλά και διεθνής φορείς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut Athen, που σχεδιάζεται και υλοποιείται σε συνεργασία με την επιμελήτρια Μαρία Σαριδάκη.
www.goethe.de/isgame

Είσοδος ελεύθερη
Keywords
Τυχαία Θέματα