Υδάτινος εφιάλτης στην Κένυα: Δεκάδες νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες – Χάος στο Ναϊρόμπι [βίντεο]

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην Κένυα κι άλλοι δύο αγνοούνται μετά από ξαφνικές πλημμύρισες που σάρωσαν σχεδόν τη μισή αφρικανική χώρα, ενώ κάπου 103.000 άνθρωποι συνολικά επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Από τα μέσαΜαρτίου καταγράφονται σφοδρές βροχοπτώσειςστην Κένυα, αλλά η νεροποντή στη διάρκειατης περασμένης εβδομάδας προκάλεσετεράστιες πλημμύρες με τον Ερυθρό Σταυρόνα επεμβαίνει τουλάχιστον 188 φορές γιατη διάσωση πλημμυροπαθών.

Χάος στο Ναϊρόμπιαπό τις πλημμύρες

Αρκετοί δρόμοιστην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπιμετατράπηκαν

σε ορμητικούς χειμάρρουςκαι αρκετές συνοικίες της παραμένουνβυθισμένες στα νερά μετά από άλλο ένα24ωρο σφοδρών βροχοπτώσεων.

«Η κατάσταση στοΝαϊρόμπι κλιμακώθηκε σε ακραία επίπεδα.Παρ’ όλες τις προσπάθειές τους οιτοπικές Αρχές έχουν γονατίσει. Χρειάζεταινα κινητοποιηθούν όλες οι εθνικέςυπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτωναναγκών για να σωθούν ζωές», έγραψε ογερουσιαστής Έντουιν Σιφούνα στολογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, ενώανήρτησε βίντεο με κατοίκους πουκατέφυγαν στις στέγες σπιτιών τους στηνπρωτεύουσα της Κένυας για να σωθούν.

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Κένυα

Ο Κενυατικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι διέσωσε 18 άτομα σε συνοικία του Ναϊρόμπι κι ότι διεξάγει ανάλογες επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι Αρχές έκλεισαν δρόμους στο Ναϊρόμπιενώ ο οργανισμός σιδηροδρόμων ανέστειλετα δρομολόγια των τρένων σε ολόκληρητην Κένυα λόγω της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κένυας και σήμερα Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα