Βγαίνει σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ -Κατέθεσε μήνυση η εγγονή του, τι συνέβη

Η Graceland, το πρώην σπίτι και ο τόπος ταφής του θρύλου της ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ, πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία αυτή την Πέμπτη.

Σύμφωνα με μια νομική ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα, η Graceland και η γύρω περιοχή στη λεωφόρο Elvis Presley θα δημοπρατηθούν για μετρητά στον υψηλότερο πλειοδότη στο Δικαστήριο της Κομητείας Shelby στις 23 Μαΐου,

σύμφωνα με το WREG-TV News.

Η εγγονή του Έλβις, η 34χρονη ηθοποιός Ράιλι Κίου η οποία είναι η σημερινή ιδιοκτήτρια της Graceland, αμφισβητεί την πώληση με μήνυση, υποστηρίζοντας ότι είναι «δόλια». Η Ράιλι ονομάστηκε η μοναδική διαχειρίστρια της οικογενειακής περιουσίας μετά από δικαστικό αγώνα με τη γιαγιά της Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Μια προσωρινή απαγόρευση της πώλησης εκδόθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κίου, και η ακρόαση για ασφαλιστικά μέτρα έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη νομική ειδοποίηση, η μητέρα της Ράιλι και το μοναχοπαίδι του Έλβις, η αείμνηστη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, φέρεται να υπέγραψε έναν τίτλο εμπιστοσύνης το 2018 για να εξασφαλίσει δάνειο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας την Graceland ως εγγύηση.

Το δάνειο λήφθηκε μέσω μιας εταιρείας στο Μιζούρι που ονομάζεται Naussany Investments and Private Lending. Τώρα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Λίζα Μαρί δεν πλήρωσε ποτέ τα χρήματα πριν από τον θάνατό της στα 54 της πέρυσι.

Αλλά η μήνυση της Ράιλι, που κατατέθηκε στις 15 Μαΐου στο δικαστήριο της κομητείας Shelby, ισχυρίζεται ότι η μητέρα της δεν δανείστηκε χρήματα από την εταιρεία. «Αυτά τα έγγραφα είναι δόλια», αναφέρει η μήνυση.

Η Κίου ισχυρίζεται ότι οι υπογραφές της μητέρας της είναι πλαστές. Η αγωγή ισχυρίζεται ακόμη ότι η Naussany Investments δεν είναι καν πραγματική εταιρεία.

Η συμβολαιογράφος που αναφέρεται στα έγγραφα αρνήθηκε ότι επικύρωσε την υπογραφή της Λίζα Μαρί ή ότι τη συνάντησε ποτέ, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η ιστορία της Graceland, του παράδεισου του Έλβις Πρίσλεϊ

Ο «βασιλιάς της Ροκ & Ρολ» αγόρασε το κτήμα Graceland το 1957 για 102.500 δολάρια, την ίδια χρονιά που ηχογράφησε μια σειρά από εμβληματικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των «Blue Christmas» και «All Shook Up».

Η Λίζα Μαρί κληρονόμησε το κτήμα μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1977. Αργότερα άνοιξε στο κοινό ως μουσείο το 1982. Όταν η Λίζα Μαρί πέθανε τον Ιανουάριο του 2023, η κόρη της έγινε κληρονόμος της περιουσίας.

Το κτήμα Graceland είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της μεγαλύτερης φυσιογνωμίας της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών.

Στο Μέμφις του Τενεσί, το ακίνητο των 55 στρεμμάτων προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς ο κόσμος τιμά έναν από τους πιο μεγάλους μουσικούς της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1939 από τη Ruth Brown Moore και τον σύζυγό της Dr. Thomas D. Moore, ο οποίος ονόμασε το ακίνητο «Graceland» από τη θεία της Ruth, Grace Toof, την αρχική ιδιοκτήτρια της γης.

Σήμερα, το ακίνητο στην 3763 Elvis Presley Blvd αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της Αμερικής, το οποίο αναγνωρίστηκε το 1991 όταν προστέθηκε στο Αμερικανικό Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων.

Πέρυσι η Πρισίλα επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να ταφεί δίπλα στον εκλιπόντα πρώην σύζυγό της Έλβις στο κτήμα Graceland όταν πεθάνει.

Ο Έλβις, η Λίζα Μαρί και ο γιος της Μπέντζαμιν είναι όλοι θαμμένοι εκεί.

Φωτογραφίες: Associated Press

Oλες οι ειδήσειςGreek Beer Awards: Αυτή είναι η καλύτερη ελληνική μπύρα, διακρίθηκε σε τυφλή γευστική δοκιμήΗ Κέιτ Μίντλετον δεν επιστρέφει ακόμη στα βασιλικά καθήκοντα -Εκπρόσωπος του Παλατιού δίνει updateΤι τρέχει με τους Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ: Πάνε προς οριστικό χωρισμό, ζουν χωριστά μήνες

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα