Βενεζουέλα: Στέλεχος αντιπολιτευόμενου κόμματος βρέθηκε νεκρός μετά τη σύλληψή του -«Υπεύθυνος ο Μαδούρο»

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Βενεζουέλας Voluntad Popular ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Εντουίν Σάντος, ένας τοπικός ηγέτης και συνιδρυτής του, βρέθηκε νεκρός από είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Θεωρούμευπεύθυνο για τον φόνο αυτόν το καθεστώςτου (προέδρου) Νικολάς Μαδούρο» ανέφερετο κόμμα στην ανακοίνωσή του.

ΟΣάντος είχε συλληφθεί στις 23 Οκτωβρίουστην Πολιτεία Απούρε. «Εξαφανίστηκε τοαπόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, ενώπήγαινε με μηχανάκι στην κοινότητα ΕλΠινιάλ» και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσανότι «συνελήφθη

από πράκτορες της κρατικήςασφάλειας», πρόσθεσε το κόμμα. «Από χθες(Πέμπτη) επιβεβαιώσαμε ότι βρισκότανστην έδρα της DGCIM (σ.σ. Γενική ΔιεύθυνσηΣτρατιωτικής Αντικατασκοπείας) στοΓκουασντουαλίτο», μια πόλη της Απούρεκοντά στην Κολομβία.

Ησύζυγός του «αναγνώρισε τη σορό» και«μας είπαν ότι έφερε πέντε τραύματα απόσφαίρες» αλλά «δεν το έχουμε επιβεβαιώσει»,είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ΑντριάναΠιτσάρδο, ένα στέλεχος του VP.

ΟΕντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, ο υποψήφιοςτης αντιπολίτευσης στις προεδρικέςεκλογές της 28ης Ιουλίου απέναντι στονΜαδούρο, ζήτησε να αποδοθεί «δικαιοσύνη»σε αυτήν την υπόθεση. «Η Βενεζουέλαθέλει και έχει ανάγκη την αλήθεια»,έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο οΓκονσάλες Ουρούτια που έχει αυτοεξοριστείστην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα