Τζέλλα Φίνου: Ποια ήταν η χαρισματική γυναίκα πίσω από τον «μετρ» του ελληνικού σινεμά -Ο κεραυνοβόλος έρωτάς τους

Μπορεί η Ιστορία να παραγνώρισε την προσφορά της, όμως η Tζέλλα Φίνος, η επί δεκαετίες σύντροφος του Φιλοποίμενα Φίνου, που πρώτος οραματίστηκε την ιδέα ενός ελληνικού σινεμά, ήταν η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της πρώτης εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών, που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Και αν πλέον στο πάρκο του Σταθμού Λαρίσης, η προτομή του Φίνου θα στέκει ως φόρος τιμής στον άνθρωπο, που κατάφερε αυτό που θεωρούταν αδύνατο, είναι παραπάνω από βέβαιο πως τίποτα από αυτά δεν είχε συμβεί, αν δεν υπήρχε η χαρισματική Τζέλλα.

Αρωγός και συμπαραστάτης του Φίνου από τα πρώτα του βήματα έως το τέλος της ζωής του υπήρξε η αγαπημένη του Τζέλλα. Κι αν οι λαμπερές πρωταγωνίστριες της «Χρυσής εποχής» του ελληνικού σινεμά, όπως την ονομάζουμε, διεκδικούσαν με σθένοςb την πρώτη θέση στην εταιρεία, η Τζέλλα την είχε, χωρίς καν να το ζητήσει, γιατί εκείνη ήταν στην πραγματικότητα πάντα στεκόταν δίπλα στον οραματιστή παραγωγό, ακόμη και όταν όλα κατέρρεαν γύρω τους, υπενθυμίζοντας του την αποστολή και τον στόχο του.

Διαβάστε στο Bovary.gr ποια ήταν η Τζέλλα Φίνου

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα