Τσουκαλάς: Με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ η ΝΔ βάζει σε μνημόνιο τον πρωτογενή τομέα
«Εμείς ολοκληρώνουμε τη μελέτη της δικογραφίας και θα προχωρήσουμε στη συγγραφή τής πρότασης για σύσταση προανακριτικής. Θεωρώ ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς στον ρ/σ Real Fm.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «θα πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε αλλά πάντα αξιόπιστα» και πως το κόμμα ήδη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη παραγραφή.
Σημείωσε ότι για το ΠΑΣΟΚ «αφού δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες που εγγυώνται τη μη παραγραφή των αδικημάτων -δηλαδή προανακριτική και παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο, που είναι η άσκηση ποινικής δίωξης εκ μέρους της Βουλής- τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές». Τόνισε ότι «αν ο πρωθυπουργός πάει αύριο το πρωί και ζητήσει εκλογές, θα είναι σαν να ομολογεί ότι θέλει να κλείσει το ζήτημα με παραγραφή των αδικημάτων». «Το αίτημά μας είναι καθαρό. Έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις μήνες που μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μετά να προκηρυχθούν εκλογές», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός να στηρίξει την πρότασή μας, τονίζει ο ΤσουκαλάςΟ κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «πρώτα όμως θα γράψουμε την πρότασή μας με τη νομική μας ομάδα, θα την γνωστοποιήσουμε και μετά προφανώς θα ζητήσουμε από τα υπόλοιπα κόμματα να την υπερψηφίσουν στην Ολομέλεια». Τόνισε δε ότι «αν ο πρωθυπουργός θέλει να διατηρήσει ένα ίχνος αξιοπιστίας τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την πρότασή μας».
Απαντώντας στο «επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη ότι όλα αυτά είναι στρεβλώσεις ετών», ο κ. Τσουκαλάς είπε τα εξής: «ο κ. Βορίδης έβαζε την υπογραφή του από το Νοέμβριο του 2019. Από τότε και ύστερα από 1.269.000 εκτάρια -βάσει ΟΣΔΕ- την επόμενη χρονιά πάμε στα 1.390.000 εκτάρια. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 1.300.000 περίπου τα στρέμματα. Την ίδια αυξητική τάση είχαν και τα αιγοπρόβατα. Από 10.870.00 -σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- έγιναν μέσα σε ένα χρόνο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ 18.000.000. Αυξήθηκαν κατά 7.000.000. Παράλληλα, το εθνικό απόθεμα σε βοσκοτόπους από 14.725.000 το 2019 -με πολύ μικρές διαφορές τα προηγούμενα χρόνια- πάει το 2020 στα 34.000.000, δηλαδή υπερδιπλασιάζεται». «Άρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι επρόκειτο για στρεβλώσεις ετών και τώρα επιτέλους λύνει το γόρδιο δεσμό, ναυαγεί. Εμείς δεν αρνούμαστε την ύπαρξη στρεβλώσεων αλλά εδώ μιλάμε για σκάνδαλο με την σφραγίδα της ΝΔ».
Σχετικά με τη δήλωσε του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι δε θα πληρώσει ο λαός το πρόστιμο, ανέφερε ότι «εμείς πρώτοι είπαμε ότι το πρόστιμο πρέπει να το πληρώσουν τα ”ένοχα” ΑΦΜ και όχι οι πολίτες» και ότι «πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο καταλογισμός αλλά και η δέσμευση περιουσιών».
Σκιαγραφείται μία εγκληματική οργάνωση, λέει ο Τσουκαλάς για τον ΟΠΕΚΕΠΕΕιδικότερα ο κ. Τσουκαλάς εξήγησε ότι «το ΑΦΜ που δηλωνόταν δεν ήταν πάντα μόνο εκείνο που ενθυλάκωνε τα χρήματα, αλλά ότι ήταν απλά ο "μπροστινός"» και πως αυτό σημαίνει ότι «μπορεί να μη φτάνει η περιουσία του για να εισπραχθούν τα ποσά που παρανόμως έλαβε» και πως «άρα, δεν είναι τόσο εύκολο όσο παρουσιάζεται το να εισπραχθούν τα χρήματα». Προσέθεσε ότι γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ ζητά να γίνει άμεσα ο καταλογισμός και άμεσα να δούμε ποιοι δεν φαίνονταν.
«Εδώ, όπως αναφέρεται και στη δικογραφία, σκιαγραφείται μία εγκληματική οργάνωση. Επομένως, το θέμα εδώ δεν είναι μόνο τι συνέβη και ποιοι ενθυλάκωσαν αλλά ότι με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ο πρωτογενής τομέας της χώρας μπαίνει σε μνημόνιο», σημείωσε. Προσέθεσε ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μπει από πέρυσι σε επιτήρηση, «αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε σε μια μείωση επιδοτήσεων που μπορεί να σημαίνει υποβάθμιση γενικά των δυνατοτήτων των αγροτών για παραγωγή και χρεοκοπία κάποιων αγροτών - έντιμων αγροτών». Επιπλέον επισήμανε ότι αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι μπορεί να αλλάξει το μείγμα προμηθειών των χονδρεμπόρων, αυτό θα οδηγήσει και σε ανατίμηση των προϊόντων και «άρα όλο αυτό θα σκάσει και στον καταναλωτή».
«Αυτό έχει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση έχει ρίξει τη χώρα στον βούρκο με τόσα σκάνδαλα. Η χώρα πρέπει να βγει απ' τον βούρκο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική αλλαγή», σημείωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωτιά στο Κορωπί: Βελτιωμένη εικόνα - Μάχη με διάσπαρτες εστίες
- Παναθηναϊκός AKTOR: Σκάει η... βόμβα! Στην Αθήνα ο Βαλαντσιούνας
- Τροχαίο Βούλα: Στο χειρουργείο η 47χρονη πολυτραυματίας – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες
- Ε. Λιακούλη στο Πρώτο για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν η ΝΔ πει όχι στην προανακριτική, η κυβέρνηση επιλέγει την παραγραφή (audio)
- Μαγειρεύουμε ελαφριά και καλοκαιρινά λαδερά: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο
- Μάρκος Σεφερλής: «Επικοινώνησε η αδερφή του Νότη Σφακιανάκη μαζί μου, “τι ετοιμάζει πάλι ο μέγας Σεφερλής;” είπε»
- Φωτιά τώρα στο Κορωπί: Καίγονται σπίτια και εκκενώνονται τρεις οικισμοί
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη φωτιά στο Κορωπί - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
- Ανήλικος ο οδηγός που παρέσυρε διανομέα στο κέντρο του Ηρακλείου και εξαφανίστηκε – «Έτρεχε με 100 χλμ./ώρα»
- Γιάννης Πάριος: «Αν ζούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν θα επέτρεπε να γίνει η ταινία, είμαι σίγουρος»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Έφτασε να ζυγίζει 114 κιλά, αλλά όταν έκοψε μία κακή συνήθεια έχασε το μισό βάρος [εικόνες & βίντεο]
- Το Q&A briefing του Π. Μαρινάκη με πολίτες: Τα μη κρατικά πανεπιστήμια, Μέση Ανατολή, το «πακέτο» της ΔΕΘ
- McLaren & Allwyn «έβαψαν» πορτοκαλί την Trafalgar Square - Αποθέωση για Norris & Piastri από χιλιάδες φαν της ομάδας
- Νέα κόντρα σε υψηλούς τόνους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Βολές Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη -Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
- Η Mastercard παρουσιάζει το εστιατόριο Kykloi by Priceless
- ΠΟΥ: Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα έχει γεμίσει από ασθενείς που τραυματίστηκαν στη διανομή βοήθειας
- Βίντεο: Πλοίο προκάλεσε κύμα «τσουνάμι» σε παραλία της Ισπανίας -Ετρεχαν οι λουόμενοι, 8 τραυματίες
- Τι είναι αυτή κηλίδα κάτω από το αυτοκίνητο -Είναι φυσιολογικό ή πρέπει να καλέσεις την οδική βοήθεια;
- Φωτιά στο Κορωπί: Καίγονται σπίτια -Μήνυμα 112 για εκκένωση από οικισμούς
- Τσεχία: Μπλακάουτ σε τμήματα της χώρας λόγω προβλημάτων στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Τσουκαλάς: Με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ η ΝΔ βάζει σε μνημόνιο τον πρωτογενή τομέα
- Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου -Εκκένωση και απομάκρυνση [εικόνες]
- Η μεγαλύτερη πρόκληση ανάβασης σε ουρανοξύστη στην Ελλάδα
- Το μήνυμα της κόρης του 65χρονου που έσωσε η παιδίατρος στη Ρόδο -«Ήσασταν σαν άγγελος στον ώμο του»
- Φωτιά στο Κορωπί: Καίγονται σπίτια -Μήνυμα 112 για εκκένωση από οικισμούς
- Η Mastercard παρουσιάζει το εστιατόριο Kykloi by Priceless
- Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων
- Το Q&A briefing του Π. Μαρινάκη με πολίτες: Τα μη κρατικά πανεπιστήμια, Μέση Ανατολή, το «πακέτο» της ΔΕΘ
- ΠΟΥ: Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα έχει γεμίσει από ασθενείς που τραυματίστηκαν στη διανομή βοήθειας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΜΕ: Νέα δεδομένα για το τι σημαίνει «οικονομικά βιώσιμο κοίτασμα»
- Βούλα: Ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τη σύγκρουση των λεωφορείων - «Εκτός κινδύνου οι τραυματίες»
- Πάτρα: «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» γέμισε με γέλιο το θέατρο της Κρήνης (φωτο)
- Οι μυστικές σκέψεις των καρδιών
- «Βραχιολάκι» από σήμερα και στο ΚΑΤ
- Σπίτι κάηκε μπροστά στις κάμερες (βίντεο)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη – Τι απάντησε το ΠΑΣΟΚ
- Τροχαίο στη Βούλα: «Η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου είχε λιποθυμικό επεισόδιο»
- Μετωπική ΠΑΣΟΚ με Φλωρίδη – Τον κατηγορεί για «εργολαβία κατασυκοφάντησης» (video)