Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Metropolitan General, για πλήρη επανένταξη

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Metropolitan General στοχεύει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επανένταξη των ασθενών σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές τους δραστηριότητες.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικοθεραπευτήρια της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό καθώς κι ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα κέντρα θεραπείας HumanTecar και ErgonTechnique.

Στελεχώνεταιαπό πλήρως καταρτισμένους φυσικοθεραπευτές,εκ των οποίων ο καθένας είναι εξειδικευμένοςσε συγκεκριμένες τεχνικές και είδηθεραπείας. Έχουν τις δεξιότητες, τιςγνώσεις και τη θέληση να βοηθήσουν

τονασθενή να φτάσει μέσα από τις διαδικασίεςθεραπείας μέχρι τον τελικό προορισμό,που είναι η πλήρης αποκατάσταση και ηβελτίωση της ποιότητας της ζωής του καιόχι η πρόσκαιρη ανακούφιση των συμπτωμάτωντου.
Οι καταστάσεις που προσεγγίζονταιθεραπευτικά αφορούν στην αποκατάστασηενός τραυματισμού, ενός χειρουργείου,μιας φλεγμονής ή μιας πάθησης. Οποιαδήποτεαπό αυτές τις καταστάσεις, μπορεί ναεπηρεάσει τη λειτουργία των αρθρώσεων,των νεύρων, των μυών, των συνδέσμων, τωνοστών καθώς και την αιματική ή τη λεμφικήκυκλοφορία.

ΤμήματαΦυσικοθεραπείας

Ταεπί μέρους Τμήματα Φυσικοθεραπείας πουλειτουργούν είναι:

Θεραπείας, Πρόληψηςκαι Συμβουλευτικής παθήσεων ΣπονδυλικήςΣτήλης ΑθλητικώνΚακώσεων Κακώσεωνκαι Παθήσεων ΏμουΚακώσεωνΙσχίου, Λεμφοιδήματος ΘεραπείαςΠονοκεφάλων ΑποκατάστασηςΝευρολογικών Παθήσεων Anti-stress ΆκραςXείρας ΚακώσεωνΜουσικών και Χορευτών Οστεοπόρωσης ΑποκατάστασηςΑκράτειας ΑναπνευστικήςΦυσικοθεραπείας ΕιδικόΤμήμα Φροντίδας γιαέγκυες και λεχώνεςΕιδικόΤμήμα Βελονισμού ΤμήμαΕργομέτρησης

ΣτοΕργομετρικό Κέντρο διεξάγονται όλεςοι επιστημονικά πιστοποιημένεςεργομετρικές μετρήσεις χρησιμοποιώνταςυπερσύγχρονο εξοπλισμό (ισοκινητικόδυναμόμετρο, αναλυτές αερίωνεργοσπειρομετρικής αξιολόγησης,ηλεκτροκαρδιογράφο, σύστημα φωτοκυττάρων,ευλιγισιόμετρα, πελματογράφο, δυναμοδάπεδο,λιπομετρητές, μέτρηση βασικού μεταβολισμούμε ειδική κάσκα, δυναμόμετρα, εργοποδήλατο,αναλυτές γαλακτικού και γλυκόζης αίματοςκ.ά.).

Τααποτελέσματα των μετρήσεων αναλύονταισυγκρινόμενα με ειδικές νόρμες. Ηβιβλιογραφική παραπομπή γνωστοποιείταιστους δοκιμαζόμενους, πιστοποιώνταςτην επιστημονική τεκμηρίωση των μετρήσεωνκαι την επαγγελματική συνέπεια τουκέντρου. Για τις διαδικασίες που τηρούνταικαι ακολουθούνται πριν από κάθεεργομέτρηση, οι υποβαλλόμενοι στιςμετρήσεις ενημερώνονται σχετικά γιατη δέσμη των φυσιολογικών δοκιμασιών.

ΤμήμαΑνάλυσης βάδισης και κατασκευής ειδικώνπελμάτων

Μιασημαντική υπηρεσία είναι η αξιολόγησηκαι θεραπεία προβλημάτων που οφείλονταισε δυσλειτουργία λόγω πάθησης, τραυματισμούή/και ανατομικής κατασκευής του άκρουποδός. Επίσης, έχει αποδειχτεί μέσα απόεπιστημονικές μελέτες ότι ένας σωστάσχεδιασμένος ανατομικός, ορθωτικόςπάτος βελτιώνει την ποιότητα της ζωήςτων ανθρώπων που καταπονούν το σώματους λόγω επαγγέλματος ή αθλητισμού.Σεαυτή την υπηρεσία περιλαμβάνονται:

Ηαξιολόγηση του άκρου ποδός, της στάσηςκαι του τρόπου που κινείται το σώματουςΗμέτρηση με ειδικό πελματογράφο τουτρόπου που στέκονται και περπατάνεΗκατασκευή ειδικών εξατομικευμένωνορθωτικών πελμάτων, που γίνεται στοειδικό Εργαστήριο του κέντρου, το οποίοείναι εξοπλισμένο με μηχανήματατεχνολογίας τελευταίας γενιάςΤμήμαΘεραπευτικής Μάλαξης (Massage)

Ημάλαξη είναι η αρχαιότερη και η πιοδιαχρονική θεραπεία μέχρι σήμερα. Είναιμια ευρέως αναγνωρισμένη θεραπεία πουείναι ιδιαίτερα προσφιλής και αγαπητήαπό τη συντριπτική πλειοψηφία τωνανθρώπων. Επίσης, μόνο οι φυσικοθεραπευτέςκαι οι αισθητικοί έχουν επαγγελματικόδικαίωμα να εφαρμόζουν τη συγκεκριμένηθεραπευτική τεχνική στην Ελλάδα.

Τομασάζ είναι ο χειρισμός επιφανειακώνκαι βαθύτερων στρωμάτων μυών καισυνδετικού ιστού, χρησιμοποιώντας μιαποικιλία τεχνικών. Ανακουφίζει από τηνένταση και το άγχος, μειώνει τους μυϊκούςσπασμούς, βελτιώνει την ελαστικότητατων μυών, αυξάνει το εύρος της κίνησηςτων αρθρώσεων, ελαττώνει την αρτηριακήπίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία τουαίματος και της λέμφου. Τέλος, μπορούννα επωφεληθούν άτομα με μακροχρόνιεςπαθήσεις όπως χρόνια ημικρανία,οστεοαρθρίτιδα, ινομυαλγία, σύνδρομοχρόνιας κόπωσης και κατάθλιψη.

Ταείδη μάλαξης που μπορεί κάποιος να κάνειείναι:

DeepTissueMassageγια χαλάρωση των εν τω βάθει ιστώνΑθλητικόmassageΛεμφικόmassageAnti-Stressmassageγια την βελτίωση της κυκλοφορίας τουαίματος και της λέμφου, τη μείωση τωνμυϊκών σπασμών, την αποκατάσταση τηςλειτουργίας του νευρικού συστήματοςκαι τη γενικότερη τόνωση του οργανισμούκαι της ψυχικής διάθεσηςΚρανιοϊερήθεραπεία

ΗΚρανιοϊερή θεραπεία περιλαμβάνει:

Τηδιευκόλυνση ή την ενίσχυση της φυσικήςικανότητας του σώματος να θεραπεύεται,όταν η διαδικασία του τραύματος ή τηςασθένειας έχουν αποδιοργανώσει τοσύστημα του οργανισμού

ΣύγχρονοςΕξοπλισμός

ΤοΚέντρο Φυσικοθεραπείας του MetropolitanGeneralδιαθέτει εξοπλισμό αιχμής, ο οποίοςαποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέριατων φυσικοθεραπευτών, κάνοντας τιςθεραπείες εξαιρετικάαποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα,διαθέτει:

Ειδικήπισίνα αποκατάστασηςΣυσκευήΗumanTecarΙσοκινητικόδυναμόμετρο τελευταίας γενιάςΚρουστικόυπέρηχοΠλήρηεξοπλισμό φυσικοθεραπευτηρίου(διαθερμία, υπέρηχος, TENS,διασταυρούμενα ρεύματα, δινόλουτραάνω/κάτω άκρου, συσκευή υπέρυθρης)Πελματογράφοτρίτης γενιάςΣύστημακατασκευής ανατομικών πελμάτωνΣυσκευήηλεκτροβελονισμού ΙΤΟΕξοπλισμόγια την εφαρμογή της τεχνικής Cupping(θεραπεία με πλαστικά κύπελα/βεντούζεςμε σκοπό την αύξηση της αιμάτωσης τηςπάσχουσας περιοχής προωθώντας έτσιτην επούλωση, την μυϊκή χαλάρωση καιτην αισθητή μείωση του πόνου του ασθενή)Εξοπλισμόγια την εφαρμογή της τεχνικής SmartToolsErgonΣυσκευήLaserτελευταίας γενιάς για επούλωσητραυματισμών και φλεγμονών και μείωσητου πόνουΣύστηματηλεμετρίας σπονδυλικής στήληςΠλήρηεξοπλισμό για τη θεραπεία τουλεμφοιδήματος, με την συσκευή LPG,συσκευή παροχέτευσης για άνω και κάτωάκραΗλεκτρονικάμηχανήματα καρδιοαναπνευστικής άσκησηςΠλήρηεξοπλισμό εργομετρικού τμήματοςΜηχανήματαμυϊκής ενδυνάμωσης με αντιστάσειςΣύγχρονοςεξοπλισμός αίθουσας γυμναστικήςΕιδικάπροπονητικά βοηθήματα λειτουργικήςπροπόνησηςΤιπεριλαμβάνει η 1η Συνάντηση

Κατάτη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, χωρίςκαμία οικονομική επιβάρυνση, γίνεταιμια λεπτομερειακή λήψη του ιστορικούτου προβλήματος, μελετώνται οιαπεικονιστικές - εργαστηριακές εξετάσειςπου πιθανόν να έχουν γίνει (μαγνητικήή αξονική τομογραφία, υπέρηχος,ακτινογραφία, ηλεκτρομυογράφημα,εξετάσεις αίματος/ούρων κλπ.), λαμβάνεταιυπόψη η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρούμε τον οποίο ακολουθεί και επικοινωνίακαι γίνεται μια συνολική αξιολόγησηστο σώμα σας (τοπική και περιοχική).

Ηπεριοχή του πόνου θα εξεταστεί, λαμβάνονταςυπόψη και άλλες πιθανές δυσλειτουργίεςκαι αντισταθμίσεις από περιοχές πουμπορεί να σχετίζονται και να συμβάλλουνστο πρόβλημα το οποίο προκαλεί πόνο,αδυναμία, δυσκαμψία, ανισορροπία.

Στησυνέχεια, ακολουθεί αναλυτική ενημέρωσησχετικά με το προτεινόμενο θεραπευτικόπρωτόκολλο και αποφασίζετε τη θεραπευτικήπορεία που θέλετε να ακολουθήσετε.

ΔιευθυντέςΦυσικοθεραπευτές:Σταύρος Τόϊλος, Κωνσταντίνος Ψαρογιώργος

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Metropolitan General,tmima fysikotherapeias, Metropolitan General