Στο Λουξεμβούργο ο Κωστής Χατζηδάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN σήμερα και αύριο

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Tην Πέμπτη 11 Απριλίου  θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Tην Παρασκευή η συνεδρίαση του Ecofin

Την Παρασκευή 12 Απριλίου θα διεξαχθεί

η συνεδρίαση του ECOFIN όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα συζητηθούν επίσης ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN o Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum,  που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουξεμβούργο, Κωστής Χατζηδάκης, Eurogroup, ECOFIN,louxemvourgo, kostis chatzidakis, Eurogroup, ECOFIN