Η ώρα της αλήθειας για Τραμπ -Ξεκινούν οι αγορεύσειςγια την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται και πάλι στο δικαστήριο σήμερα, για την υπόθεση σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να έδωσε για να εξαγοράσει την σιωπή της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, εν όψει των εκλογών του 2016.

Πρόκειται για μία από τις πιο υψηλού προφίλ ποινικές υποθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα.Ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να κρύψει χρήματα που καταβλήθηκαν στην πρώην πορνοστάρ, στην προσπάθειά του να μην διαρρεύσει προεκλογικά η φερόμενη σχέση τους το 2006.

Μπορεί να είναι η μόνη από τις τέσσερις ποινικές διώξεις του πρώην προέδρου που θα οδηγηθεί σε δίκη πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν. Συνεπώς, η έκβαση της δίκης θα παίξει ενδεχομένως σημαντικό ρόλο στην κούρσα για την αμερικανική προεδρία.

Πηγή με άμεση γνώση της κατάστασης δήλωσε στο NBC News ότι ο Ντέιβιντ Πέκερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του εκδότη σκανδαλοθηρικών εφημερίδων American Media, θα είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, κατά τις εναρκτήριες αγορεύσεις σήμερα στο δικαστήριο στην Νέα Υόρκη.

Οι έρευνες που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές υποθέσεις εναντίον του ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024. Αντιμετωπίζει 88 ποινικές κατηγορίες στις συγκεκριμένες υποθέσεις - δύο σε ομοσπονδιακά δικαστήρια και δύο σε πολιτειακά δικαστήρια.

Ακολουθεί μια ματιά στις υποθέσεις, όπως τις μετέφερε το Sky News.

Υπόθεση χρημάτων για εξαγορά σιωπής

Ο Τραμπ φέρεται να παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία για να καλύψει τα χρήματα που κατέβαλε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά από φερόμενη σεξουαλική σχέση μεταξύ τους.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίκη πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η υπόθεση προκύπτει από την πληρωμή 130.000 δολαρίων που έκανε ο Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρος του Τραμπ, στην Ντάνιελς. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος.

Εξέγερση στο Καπιτώλιο και εκλογές του 2020

Η δεύτερη υπόθεση επικεντρώνεται στο αν ο Τραμπ σχεδίαζε να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2021, οι υποστηρικτές του Τραμπ επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο μετά την ομιλία του Τραμπ που τους είπε να διαδηλώσουν εκεί και να «πολεμήσουν σαν να βρίσκονται στην κόλαση» για να αποτρέψουν την «κλοπή» των εκλογών.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι εκμεταλλεύτηκε την επίθεση και επισήμαναν την άρνησή του να δράσει για τα 187 λεπτά που μεσολάβησαν μεταξύ του τέλους της εμπρηστικής ομιλίας του σε μια συγκέντρωση που προέτρεπε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο.

Εκλογές Τζόρτζια το 2020

Δικαστήριο της Τζόρτζια κατηγόρησε τον Τραμπ ότι προσπάθησε να ανατρέψει παράνομα τις εκλογές του 2020. Μεταξύ των κατηγοριών είναι η «προτροπή για παραβίαση του όρκου από δημόσιο λειτουργό», με άλλα λόγια, η προσπάθεια να πείσει κάποιον να προδώσει το αξίωμά του.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον Φάνι Γουίλις άσκησε 13 κατηγορίες εναντίον του Τραμπ και 18 συνεργατών του, μεταξύ των οποίων για πλαστογραφία και εκβίαση. Ο Τραμπ έχασε οριακά από τον Τζο Μπάιντεν στη Τζόρτζια και οι δικηγόροι του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, προέβησαν σε ψευδείς ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης.

Τον Ιανουάριο του 2021 προέκυψε επίσης ηχητικό από ένα τηλεφώνημα του Τραμπ προς τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Τζόρτζια, στο οποίο πρότεινε ότι οι εκλογικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να «βρουν» τις ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει.

Διαβαθμισμένα έγγραφα

Ο Τραμπ κατηγορείται για κακό χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών, μεταφέροντάς τες από τον Λευκό Οίκο στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, αφού εγκατέλειψε το αξίωμά του. Οι σοβαρότερες από αυτές είναι 31 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, ο οποίος ποινικοποιεί τη μη εξουσιοδοτημένη κατοχή πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Ο ένοχος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ, Στόρμι Ντάνιελς -Ξεκινούν,ntonalnt trab, stormi ntaniels -xekinoun