Στο Αρκαλοχώρι ο Ανδρουλάκης: «Ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας που έχει η κυβέρνηση»

Το Αρκαλοχώρι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε με σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου -τρία χρόνια μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου- που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης.

Ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, και τους κατοίκους τις χρονίζουσες πια δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης
επισήμανε:

«Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Περιφρονούν τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Ακόμη και σήμερα, 160 οικογένειες μένουν εδώ, στον προσωρινό οικισμό, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει καταλήξει να είναι η μόνιμή τους κατοικία.

Τρεις χιλιάδες φάκελοι που έχουν να κάνουν με αδειοδοτήσεις για ανακατασκευές και επισκευές δεν έχουν ακόμη κριθεί, παρά μόνο μόλις εκατό, δείχνοντας την πολύ μεγάλη γραφειοκρατία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Και, βέβαια, δεν υπάρχει επιδότηση ενοικίου. Σπίτια είναι στο έλεος των πλειστηριασμών, διότι δεν υπάρχει αναστολή τους όπως ζητάει η τοπική κοινωνία. Κοινοβουλευτικά θα σταθούμε δίπλα τους με τις επερωτήσεις μας. Θα αναδεικνύουμε συνεχώς το θέμα, διότι θεωρούμε ότι στο Αρκαλοχώρι υπάρχει μια τεράστια αδικία, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Δεν μπορούν να υπεκφεύγουν. Και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ανάλογα προβλήματα. Εν έτει 2024, το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποκατάστασης και όχι να αδιαφορεί μπροστά σε τόσο σοβαρές καταστάσεις».

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Η 9η Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ο ελληνικός λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για το μέγεθος της ακρίβειας, για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την υποβάθμιση των τριών βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης όπου λίγοι έχουν πρόσβαση στα δάνεια και όχι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και βέβαια για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για την παράταξη που θέλει ενιαία εξωτερική πολιτική, ευρωστρατό και μόνιμα ταμεία που θα μειώσουν τις ανισότητες μεταξύ κρατών και κοινωνιών. Ζητώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να αγωνιστούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να βελτιωθεί η ζωή τους.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα. Για όλα η απάντηση είναι: «41%». Είθε, λοιπόν, ο ελληνικός λαός να τους δώσει και αυτός ένα καθαρό μήνυμα: ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας της κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρκαλοχώρι, Νίκος Ανδρουλάκης,arkalochori, nikos androulakis