Σοκ στο TikTok με τη μαρτυρία τυφλού influencer: Τον έδιωξαν από εστιατόριο μαζί με τον σκύλο-οδηγό του

Ένας τυφλός influencer από το Σιάτλ και ο σκύλος-οδηγός του εκδιώχθηκαν από ένα εστιατόριο του Σιάτλ, όταν ένας από τους εργαζόμενους κατηγόρησε τον πελάτη ότι προσποιείται την αναπηρία του και η μαρτυρία του έγινε viral στο ΤiκΤοκ.

Ο Paul Castle, ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης και είναι επίσημα διαγνωσμένος τυφλός ισχυρίστηκε ότι μπήκε σε εστιατόριο, το οποίο δεν κατονόμασε, με τον σκύλο- συνοδό του αλλά

αμέσως τον συνάντησε ένας επιφυλακτικός εργαζόμενος.

«Μπήκα μέσα με τον σκύλο-οδηγό μου, τον Mr. Maple, και αμέσως κάποιος έσπευσε να με πλησιάσει και να μου πει "δεν επιτρέπονται κατοικίδια, μόνο σκύλοι υπηρεσίας"», ανέφερε ο Castle σε μια ανάρτηση στο TikTok στις 7 Μαΐου, η οποία έγινε viral.

«Είπα "Δεν πειράζει, είναι σκύλος εξυπηρέτησης", είπε ο καλλιτέχνης. «Με κοίταξε, κοίταξε τον Maple και είπε: "σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης;"».

H viral μαρτυρία στο TikTok

Σύμφωνα με το WAFB, ο Castle έχει λιγότερο από το 10 τοις εκατό της όρασής του.

Επέμεινε ότι ο Maple ήταν ένας «σκύλος οδηγός για τυφλούς» πριν επιδείξει στον εργαζόμενο το χαρακτηριστικό λουρί του σκύλου.

Ο Castle είπε στον υπάλληλο ότι ήταν τυφλός, αλλά ο άνδρας δεν τον πίστεψε

«Δεν φαίνεσαι τυφλός», δήλωσε ο άνδρας προτού ο Castle εξηγήσει ότι «πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα των τυφλών εξακολουθούν να έχουν κάποια λειτουργική όραση».

«Με κοιτάζεις ακριβώς μπροστά μου», είπε ο υπάλληλος, με τον άνδρα να απαντά: «Ναι, αλλά είναι σαν να έχω μια τρύπα όρασης, είναι το μόνο που μπορώ να δω».

Βλέπει σαν να κοιτάει μέσα από ένα καλαμάκι

Ο Castle περιέγραψε την όρασή του ως «κάτι σαν να κοιτάς μέσα από ένα καλαμάκι. Δεν έχω περιφερική όραση, το υπόλοιπο οπτικό μου πεδίο είναι γεμάτο στατικό σήμα».

Ο Castle προσφέρθηκε να επιστρέψει στο κατάστημα με τα χαρτιά του κ. Maple, αλλά ο υπάλληλος απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία αν «ξαναπατήσει το πόδι του σε αυτό το εστιατόριο».

Ο Castle και ο σύζυγός του Matthew διευθύνουν τον λογαριασμό «Matthew and Paul» στο TikTok, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,1 εκατομμύρια ακολούθους και δημιουργήθηκε για να δώσει στους θεατές μια εσωτερική ματιά στη ζωή των τυφλών ανθρώπων, ενώ παράλληλα διαδίδει την ευαισθητοποίηση για την τύφλωση.

«Έμεινα άφωνος, έτρεμα», δήλωσε ο Castle στο πρακτορείο. «Ήμουν πραγματικά αναστατωμένος και απογοητευμένος".

«Όταν αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση, όπου με απορρίπτουν πλήρως όχι μόνο για το σκύλο μου, αλλά επειδή δεν πίστεψαν τη δική μου αναπηρία, με στεναχωρεί πραγματικά, πέρα από όλες τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζω», δήλωσε ο Castle, σύμφωνα με τη New York Post.

Tι λέει ο νόμος για τα άτομα με αναπηρία

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν αγαθά ή υπηρεσίες να κάνουν διακρίσεις εις βάρος ατόμων με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρειάζονται ζώα εξυπηρέτησης.

Στόχος του Τίτλου ΙΙΙ του Νόμου περί Αμερικανών με Αναπηρίες είναι να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίση πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ο νόμος απαγορεύει επίσης στις επιχειρήσεις να ζητούν έγγραφα, ενώ τα ζώα δεν χρειάζεται να φορούν γιλέκο ή ιμάντα που να υποδεικνύει ότι είναι εκπαιδευμένα για μια συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ADA, Για να βοηθήσει στο διαχωρισμό των ζώων υπηρεσίας από τα κατοικίδια ζώα, μια επιχείρηση μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις όταν ένα άτομο με ζώο εισέρχεται σε χώρο δημόσιου καταλύματος:

Απαιτείται το ζώο λόγω αναπηρίας;Ποια εργασία ή έργο έχει εκπαιδευτεί να εκτελεί το ζώο;

Ο Castle, ο οποίος δεν προβαίνει σε καμία νομική ενέργεια, δεν κατονόμασε το εστιατόριο στο οποίο τον πέταξαν έξω, επειδή δεν θέλει να αντιμετωπίσει αντιδράσεις.

Λέει ότι μοιράστηκε την εμπειρία του για εκπαιδευτικούς σκοπούς και, αφού το βίντεό του έγινε viral, επικοινώνησε με το εστιατόριο, όπου μίλησε με τον διευθυντή, ο οποίος ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη και υποσχέθηκε να εκπαιδεύσει καλύτερα τους υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκ, TikTok, -οδηγό,sok, TikTok, -odigo