Σκιάθος: Αναβίωσαν οι Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες στη λίμνη των Κουκουναριών-Κατακλύσθηκε το νησί από επισκέπτες

Το έθιμο των Λαϊκών Ιππικών Αγώνων,πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Σκιάθο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών Ελλήνων και ξένων που το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα με τις επιδόσεις των αναβατών.

Οι ΛαϊκοίΙππικοί Αγώνες στο νησί του Παπαδιαμάντηείναι συνδεδεμένοι με τη γιορτή τουΑγίου Γεωργίου και συμμετέχουν άλογακαι αναβάτες από το νησί,όπου οι αγώνεςγίνονταν από παλιά, όπως πληροφορεί τουαναγνώστες ο παπα-Γιώργης Ρήγας στο Δ'τεύχος της έκδοσης "Σκιάθος ΛαϊκόςΠολιτισμός".

Ετσι καιφέτος, μετά τη λειτουργία στο παραθαλάσσιοεκκλησάκι

του Αη Γιώργη,που βρίσκεταιλίγο έξω από τη Χώρα,ακολούθησε ο αγιασμόςτων αλόγων και το πατροπαράδοτοπανηγύρι,ενώ στη συνέχεια τα άλογα μετους αναβάτες έφθασαν ως τη λίμνη τωνΚουκουναριών όπου περίμενε ο κόσμοςγια να θαυμάσει τους ιππικούς αγώνεςκαι τον μεγάλο διαγωνισμό που διοργάνωσεο Δήμος Σκιάθου.

Στη λίμνητων Κουκουναριών,που περιστοιχίζεταιαπό το φημισμένο πευκοδάσος,δίπλα στηνπαραλία συμμετείχαν οκτώ ιππείς σταάλογα κούρσας,οκτώ ιππείς στα άλογαστάβλου με σαμάρι και έξη ιππείς σεγαϊδουράκια και τόσο στους νικητές,όσοκαι στους συμμετέχοντες απονεμήθηκανκύπελλα,διπλώματα και μετάλλια.

Οι ιππικοίαγώνες της Σκιάθου ήταν μία από τιςπολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκανστο νησί των Σποράδων,όπου τηρήθηκε καιπάλι το αγιορείτικο τυπικό με τουςΕπιταφίους να βγαίνουν από τις εκκλησίεςστις 4 τα ξημερώματα, να προπορεύονταιντελάληδες και να συγκεντρώνονται οιΕπιτάφιοι της Χώρας πάνω από το παλιολιμάνι,ενώ νωρίτερα στο μοναστήρι τηςΕυαγγελίστριας συρρεουν όλοι σχεδόνοι κάτοικοι ,αλλά και οι επισκέπτες τουνησιού για την περιφορά του Επιταφίουπου πραγματοποιείται μέσα στο δάσος.

Όλα αυτάσυνετέλεσαν ώστε και φέτος η Σκιάθοςνα κατακλυστεί από χιλιάδες Έλληνεςτις ημέρες του Πάσχα,αλλά και από ξένουςτουρίστες που ήδη καταφθάνουν καθημερινάγια τις διακοπές τους στο πανέμορφονησί και που αναμένεται να βιώσει τηνκαλύτερη τουριστική περίοδο.

Το ΜεγάλοΣάββατο προσγειώθηκαν στο νησί 14 τσάρτερςκαι την Κυριακή, ανήμερα το Πάσχα άλλα16, για μία σεζόν που ξεκίνησε δυναμικάαπό την 1η Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυαρχίδα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του νησιού,το πολυτελές "Σκιάθος Παλλάς" είχε πληρότητα που άγγιξε το 75% για τις ημέρες του Πάσχα,ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσίασαν και όλα τα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει,σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αλέκο Ευσταθίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα