Σίδνεϊ: Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»

Ο 40χρονος, ο οποίος το Σάββατο μαχαίρωσε θανάσιμα έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 12 σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο του Σίδνεϊ, ήταν «οργισμένος επειδή δεν μπορούσε να βρει κοπέλα», όπως είπαν οι γονείς του.

Η δήλωσή τους έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση της αστυνομίας ότι ο Τζόελ Κάουτσι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες  καθώς πέντε από τα έξι θύματά του καθώς και τα περισσότερα από τα 12 άτομα που τραυμάτισε ήταν γυναίκες.

Ο 76χρονος πατέρας του, Άντριου Κάουτσι, εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» του για τα θύματα, λέγοντας ότι ο γιος του ήταν ένα «πολύ άρρωστο αγόρι», που ήταν απογοητευμένο.

«Είναι ο γιος μου. Κι αγαπώ ένα τέρας– για σας είναι τέρας. Για μένα ήταν έναπολύ άρρωστο αγόρι. Ήθελε να βρει κοπέλακαι δεν είχε κοινωνικές δεξιότητες κιέχασε τα μυαλά του επειδή ήταναπογοητευμένος», είπε.

Ο Αλμπανέζι προσφέρει την αυστραλιανή υπηκοότητα στον Γάλλο που αντιμετώπισε τον μακελάρη του Σίδνεϊ

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι πρόσφερε σε έναν Γάλλο, που αντιμετώπισε τον δράστη του φονικού στο Σίδνεϊ με ένα κολωνάκι, τη δυνατότητα παραμονής στην Αυστραλία για όσο διάστημα θέλει καθώς και να αποκτήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Αυστραλία ΜΜΕ χαρακτήρισαν «άνθρωπομε το κολωνάκι» τον Γάλλο οικοδόμοΝταμιάν Γκερό, που εθεάθη σε βίντεο απόκάμερα κλειστού κυκλώματος να αντιμετωπίζειτον Τζόελ Κάουτσι σε έναν ανελκυστήραστο εμπορικό κέντρο στο προάστιο τουΣίδνεϊ.

Ο Αλμπανέζι ευχαρίστησε τον Γκερό γιατην «εξαιρετική γενναιότητά» του καιπροσφέρθηκε να του λύσει το θέμα με τηβίζα του, που λήγει τον Ιούλιο. «Είσαικαλοδεχούμενος εδώ, είσαι καλοδεχούμενοςνα παραμείνεις όσο το επιθυμείς. Είναιένα άτομο που θα ήταν καλοδεχούμενο ναγίνει Αυστραλός υπήκοος, αν και αυτό θασυνιστούσε, φυσικά, απώλεια για τηΓαλλία», είπε ο πρωθυπουργός στουςδημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίδνεϊ,sidnei