Πρόεδρος Ιράν: «200 χρόνια δεν ξεκινήσαμε ποτέ κανέναν πόλεμο -Εμείς θα γράψουμε το τέλος αυτής της ιστορίας»

Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δεσμεύτηκε για σκληρή απάντηση κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι το Ιράν «θα γράψει το τέλος αυτής της ιστορίας». 

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράν, αναφέρεται πως «η Τεχεράνη θα εκδικηθεί για κάθε ζωή που χάθηκε» και πως «με ένα άγριο καθεστώς» όπως το Ισραήλ, η μόνη γλώσσα που έχει νόημα είναι αυτή της ισχύος».

«Από αυτή τη στιγμή, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες αμυντικές, πολιτικές και νομικές ενέργειες για να μετανιώσει το παράνομο Ισραήλ για την επιθετικότητά του και δεν θα του επιτρέψει ούτε μια στιγμή ανάπαυσης.

Ο κόσμος πλέον κατανοεί καλύτερα τη σταθερή θέση του Ιράν στο δικαίωμά του για εμπλουτισμό ουρανίου, για πυρηνική τεχνολογία και για πυραυλική ισχύ» αναφέρει επίσης.

Ο Πεζεσκιάν υπογραμμίζει πως «το Ιράν δεν ξεκίνησε ποτέ πόλεμο τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Το τέλος αυτής της ιστορίας θα το γράψει το Ιράν» αναφέρει καταλήγοντας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος Ιράν, 200, -Εμείς,proedros iran, 200, -emeis