Πώς ο Τραμπ «πλήγωσε» τους δισεκατομμυριούχους φίλους του -Πόσα δισ. έχασε ο καθένας τους το τελευταίο δίμηνο
Περιστοιχισμένος από ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ουδέποτε στο παρελθόν ήταν τόσο πλούσιοι οι δισεκατομμυριούχοι, που συνωστίστηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ στις 21 Ιανουαρίου, όπως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Σεργκέι Μπριν της Alphabet (μητρικής της
Αλλάμέσα σε επτά εβδομάδες η τύχη τους άλλαξεκαι από την επιστροφή του Τραμπ στονΛευκό Οίκο έχουν καταγράψει συνολικάαπώλειες 209 δισ. δολαρίων, σύμφωνα μετον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων τουBloomberg.
Πώς «πλήγωσε» ο Τραμπ τους δισεκατομμυριούχους φίλους τουΜεταξύ της εκλογής και της ορκωμοσίας του Τραμπ, ο δείκτης S&P 500 εκτοξεύτηκε σε υψηλό όλων των εποχών εξασφαλίζοντας απρόσμενα κέρδη για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη με μια φρενίτιδα επενδύσεων σε μετοχές και αγορές κρυπτονομισμάτων με την προσδοκία ότι οι πολιτικές του Ρεπουμπλικανού θα ωφελήσουν τις επιχειρήσεις.
Αλλά τα κέρδη στις αγορές,που ενισχύθηκαν από την επιστροφή τουΤραμπ, έχουν έκτοτε εξαφανιστεί. Οιδασμοί και η απειλή εμπορικού πολέμουοδήγησαν τον S&P 500 σε απώλεια 6,4ποσοστιαίων μονάδων από τις 20 Ιανουαρίουμε τους δισεκατομμυριούχους φίλους τουΤραμπ να έχουν υποστεί τις μεγαλύτερεςαπώλειες.
Ο Έλον Μασκ έχασε 148 δισ. δολάριαΟ σύμμαχος του Τραμπ και de facto επικεφαλής του Υπουργείου Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης (DOGΕ), Έλον Μασκ είδε την περιουσία του να καταγράφει τη μεγαλύτερη βουτιά με απώλειες 148 δισ. δολαρίων.
Το αφεντικό της Tesla είχε δειστις 17 Δεκεμβρίου τα περιουσιακά τουστοιχεία να εκτοξεύονται στα 486 δισ.δολάρια κυρίως λόγω των κερδών τηςTesla. Αλλά οι Ευρωπαίοι καταναλωτές,εξοργισμένοι από την υποστήριξη τουΜασκ στις πολιτικές του Τραμπ και τιςπαρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτωνστη Γηραιά Ήπειρο, γύρισαν την πλάτηστην Τesla, οι πωλήσειςοχημάτων της οποία έπεσαν κατακόρυφα,όπως και στην Κίνα, όπου οι αποστολέςηλεκτροκίνητων οχημάτων της εταιρείαςτου μειώθηκαν κατά 49% τον περασμένομήνα.
Οι απώλειες της Tesla ήταν τεράστιεςκαι νέες βουτιές των πωλήσεών της θαμπορούσαν να συνδεθούν με τους δασμούςτου Τραμπ. Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑεπέβαλε δασμούς 25% σε εισαγόμενο απ' όλοτον κόσμο χάλυβα και αλουμίνιο, οι αγορέςαυτοκινήτων θα μπορούσαν να κλυδωνιστούνκαι το ίδιο και οι μετοχές της Tesla. Όμως,παρά τις τεράστιες απώλειές του ο Μασκδιατηρεί τον τίτλο του πλουσιότερουανθρώπου στον κόσμο.
Ο Τζεφ Μπέζος έχασε 29 δισ.δολάριαTo αφεντικό της Amazon και της Washington Post είχε συγκρουστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον Λευκό Οίκο, αλλά συμφιλιώθηκε μαζί του και μάλιστα, όχι μόνον δώρισε ένα εκατ. δολάρια στην επιτροπή διοργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας του, αλλά δείπνησε και μαζί του τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, η φιλία του με τον Τραμπ πιθανώς στοίχισε στον Τζεφ Μπέζος, αφού στον απόηχο της απόφασής του να περιοριστούν μόνον σε θέματα που αφορούν στις προσωπικές ελευθερίες και την ελεύθερη αγορά τα άρθρα γνώμης που δημοσιεύονται στην Washington Post, οι μετοχές της Amazon έπεσαν κατά 14%.
Ο Σεργκέι Μπριν έχασε 22 δισ.δολάριαΟ συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν είχε διαδηλώσει κατά της κυβέρνησης Τραμπ το 2017 για τις πολιτικές της αναφορικά με το μεταναστευτικό, αλλά έναν μήνα μετά την επανεκλογή του Ρεπουμπλικανού, δείπνησε μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έπαυλή του, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.
Τον Φεβρουάριο οι μετοχέςτης Alphabet,της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείαςτεχνολογίας του πλανήτη - επικεφαλήςτης οποίας είναι ο Μπριν και ο συνιδρυτήςτης Google ΛάριΠέιτζ - κατέγραψαν βουτιά άνω του 7%.
ΟΜαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 5 δισ. δολάριαΟ Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρισκόταν σε πορεία για ένα θετικό πρώτο τρίμηνο φέτος, αφού η μετοχή της Meta -που είχε κάποτε αποκλείσει τον Τραμπ από τις πλατφόρμες της - κατέγραψε άλμα άνω του 19% από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Αλλά έκτοτε απώλεσε όλα αυτά τα κέρδη, ακολουθώντας την πτώση του δείκτη Magnificent Seven.
ΟΜπερνάρ Αρνό έχασε 5 δισ. δολάριαΦίλος του Τραμπ εδώ και δεκαετίες είναι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, στην οικογένεια του οποίου ανήκουν brands όπως η Louis Vuitton και η Bulgari.
Σύμφωνα με το Bloomberg η μετοχή της LVMH κατέγραψε άλμα της τάξης του 7% ενόψει της ορκωμοσίας Τραμ με αποτέλεσμα η περιουσία του Αρνό να εκτοξευτεί στα 183 δισ. δολάρια. Αλλά λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στις αγορές η πιθανότητα να επιβάλει ο Τραμπ δασμούς 10%-20% σε ευρωπαϊκά προϊόντα πολυτελείας τα κέρδη της LVMH εξαφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτο: Το ποσό που θα πάρουν οι δυο αστροναύτες που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα για 8 μήνες
- Η ανακοίνωση της UEFA για την ακύρωση του γκολ με πέναλτι του Αλβάρες στο παιχνίδι Ατλέτικο - Ρεάλ
- Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Αλλαγές σε 8 Υπουργεία - Οι σίγουροι, οι αμετακίνητοι και οι «γρίφοι»
- Εμμανουήλ Καραλής: Έδωσε μάχη με Ντουπλάντις στην Ουψάλα - Ξεπέρασε ξανά τα 6 μέτρα
- Θωμάς Γεράκης: "Δεν έχω την εικόνα ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι δεύτερο κόμμα - Στην 2η θέση το ΠΑΣΟΚ"
- Το μεγάλο ψέμα του Μηχανογραφικού: Η εξαπάτηση των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών
- Αμπελόκηποι: Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης με άνοια
- Δύσκολες στιγμές για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο – «Μαμά, φως μου, ψυχή μου, ζωή μου, σ’ αγαπώ»
- Απάτη μαμούθ στην Κύπρο - Έχασε πάνω από 1.200.000 ευρώ μέσω τηλεφώνου
- Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- ΠΑΣΟΚ: Αναπάντητα ερωτήματα για την προαναγγελθείσα τραγωδία της αποστολής στη Λιβύη
- Αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Ντένβερ -Βγήκαν στο φτερό να σωθούν οι επιβάτες [βίντεο]
- Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου -Δείτε εικόνες
- ΗΠΑ: Στην κατάργηση πάνω από 2.000 θέσεων εργασίας προχωρά το πανεπιστήμιο Johns Hopkins
- Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο ανήλικων κοριτσιών στην Πάτρα
- Ισημερινός: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε έκρηξη έξω από φυλακή [βίντεο]
- Τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο της Αθήνας να βάλει ξανά τις ΗΠΑ στο παιχνίδι της τριμερούς με Κύπρο και Ισραήλ
- Τραμπ: Απογοητευτικό αν η Ρωσία απορρίψει τις προτάσεις -Με την Ουκρανία συζητήσαμε και για το μοίρασμα των εδαφών
- Σήμερα ο ανασχηματισμός: Ο Πιερρακάκης στο ΥΠΟΙΚ, καραμπόλες και ανατροπές, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση -Οι πληροφορίες
- PM Mitsotakis meets with visiting Israeli FM Sa'ar at Maximos Mansion

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Πώς ο Τραμπ «πλήγωσε» τους δισεκατομμυριούχους φίλους του -Πόσα δισ. έχασε ο καθένας τους το τελευταίο δίμηνο
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον αρνείται να βγάλει selfies με περαστικούς και φαν στον δρόμο και δίνει αυτή την εξήγηση
- Τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο της Αθήνας να βάλει ξανά τις ΗΠΑ στο παιχνίδι της τριμερούς με Κύπρο και Ισραήλ
- Ο Πούτιν καθυστερεί την εκεχειρία και θέτει όρους -Πρόθυμος για συνάντηση ο Τραμπ, αγωνιά ο Ζελένσκι
- UEFA-Βαθμολογία: Στην 11η θέση παρέμεινε η Ελλάδα, μια «ανάσα» πάνω από την Νορβηγία
- Καιρός: 27 βαθμοί σήμερα και 30άρια το Σαββατοκύριακο -Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη ανά περιοχή
- Κριστόφ Λαμπέρ: Παλεύει σαν «Highlander» για να επανέλθει μετά την πτώση από σκάλα ξενοδοχείου
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 14 Μαρτίου
- Με προπληρωμένες κάρτες τα κοινωνικά επιδόματα -Λοταρίες και bonus για τις αγορές προϊόντων
- Περού: Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξεγείρονται εναντίον «νόμου κατά των ΜΚΟ»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τις επόμενες ώρες ο ανασχηματισμός – Τα ονόματα που ακούγονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα
- Πορτογαλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 18 18 Μαΐου
- Τρόμος σε πτήση στις ΗΠΑ: Boeing πήρε φωτιά - Έκανε αναγκαστική προσγείωση
- Γαλλία: Άγνωστος Ντελακρουά βρέθηκε τυχαία σε σπίτι – Πόσο θα πωληθεί
- Ξεκινούν τα τηλέφωνα σε υπουργούς - Ανακοινώνεται σήμερα ο ανασχηματισμός
- Το ΣτΕ κρίνει την «τύχη» του τεκμαρτού εισοδήματος των επαγγελματιών
- Στις φλόγες Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του στο Ντένβερ
- Δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 14-16/3
- Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π: Tι είναι σήμερα και πότε καθιερώθηκε
- Τραμπ και Πούτιν αποφασίζουν για Ουκρανία: Οι αμερικανικές πιέσεις για κατάπαυση του πυρός και το θολό μήνυμα της Ρωσίας