Πώς «γεννιέται» ένας δισεκατομμυριούχος; -Το τάιμινγκ, το ταλέντο και ο παράγοντας τύχη

Σύμφωνα με το Forbes οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 813 δισεκατομμυριούχους, η Κίνα (συμπεριλαμβανομένου και του Χονγκ Κονγκ) είναι δεύτερη με 473 και η Ινδία τρίτη με 200.

Το πόσο μεγάλες είναι αυτές οι περιουσίες είναι δύσκολο να κατανοηθεί καθώς το ένα δισεκατομμύριο είναι ένας τεράστιος αριθμός, πόσο μάλλον όταν σε ορισμένες περιπτώσεις μιλάμε για περισσότερα.

Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τα μεγέθη μπορούμε να υπολογίσουμε το εξής: Ένα εκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 11 ημέρες, ενώ ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 32 χρόνια! Για ορισμένους η ύπαρξη δισεκατομμυριούχων είναι

ανήθικη. Περίπου 81 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο έχουν συνολικά περισσότερο πλούτο από ό,τι τα φτωχότερα τέσσερα δισεκατομμύρια.

Σε μια έκθεση για την ανισότητα το 2023, η Oxfam, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «Κάθε δισεκατομμυριούχος είναι ένα πολιτικό λάθος. Η ίδια η ύπαρξη των ακμαζόντων δισεκατομμυριούχων και των κερδών ρεκόρ, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη λιτότητα, την αυξανόμενη φτώχεια και την κρίση του κόστους ζωής, είναι η απόδειξη ενός οικονομικού συστήματος που έχει αποτύχει να προσφέρει στην ανθρωπότητα».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα