Πολωνία: Πάνω από 7.500 κιθαρίστες έπαιξαν το «Hey Joe» του Τζίμι Χέντριξ -Κοντά στο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό 7531 κιθαρίστες συγκεντρώθηκαν στην πόλη Βρότσλαβ της νοτιοανατολικής Πολωνίας για να ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι «Hey Joe» του Τζίμι Χέντριξ.

Και μπορεί ο αριθμός τους να μην ήταν αρκετός για να σπάσουν το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά το κέφι ήταν άφθονο στη γιορτή που έστησαν στην κεντρική πλατεία της χρωματιστής γοτθικής πόλης της Πολωνίας.

«Ήτανυπέροχο, άξιζε που μαζευτήκαμε εδώ»,δήλωσε στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεωνο Λέζεκ Τσιχόνσκι, διοργανωτής τηςεκδήλωσης την Πρωτομαγιά.

Το παγκόσμιο ρεκόρ είχαν καταρρίψει στην πολωνική πόλη οι μουσικοί τον περασμένο χρόνο, όταν συγκεντρώθηκαν 7.967 κιθαρίστες για να παίξουν το ίδιο τραγούδι του Τζίμι Χέντριξ.

Η χθεσινή μουσική εκδήλωση διοργανώθηκε για 22η φορά με guest star τον Κρις Τζάγκερ, που ερμήνευσε το «Satisfaction» του αδελφού του, Μικ και των Rolling Stones.

Στη γιορτή ήχησε και η «Ωδή στη Χαρά», ο ύμνος της ΕΕ από την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν, καθώς η Πολωνία συμπλήρωσε χθες 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα