Πολάκης: Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για να χάσω -Ήταν και δικό μου λάθος ο Κασσελάκης
«Και δικό του» λάθος χαρακτήρισε την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Πολάκης.
Ο Παύλος Πολάκης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «One» και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.
Πολάκης: Είναι και δικό μου λάθος ο Κασσελάκης«Είναι δικό μου λάθος. Είναι και δικό μου λάθος και δεν έχω πρόβλημα να το πω. Ο άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίζει και τα λάθη του, όπως και τα σωστά του» είπε ο Παύλος Πολάκης στην αναφορά του
Αναφερόμενος στην συνέχεια στο πως γνώρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «τον είχα γνωρίσει τον Οκτώβριο του 2022 ως ομογενής και νέο επιχειρηματία που ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά. Τον γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας και τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο ως ομογενή» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.
Όσον αφορά το κριτήριο με το οποίο στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου και των «53» ο κ. Πολάκης είπε: «Τους θεωρούσα υπεύθυνους για την όχι σκληρή γραμμή αντιπολίτευσης στην ΝΔ. Και γι αυτό τον στήριξα στι ς εκλογές μετά. Είχε πει ότι θα υπάρχει πολιτικό επιτελείο συγκεκριμένη γραμμή κλπ. Ούτε επιτελείο υπήρξε ούτε πολιτική γραμμή. Τα σκέπασε όλα η εικόνα της προσωπικής του υπερπροβολής, της ιδιοσυγκρασίας του, του πλούτου», όπως είπε. «Θεωρούσε ότι έτσι θα προχωρούν τα πράγματα» υποστήριξε για τον Στέφανο Κασσελάκη, για να συμπληρώσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πως «δεν μπορεί να χάνει η ΝΔ 1,1 εκατ. ψήφους και εμείς 300.000».
Αναφερόμενος στα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη σχέση του με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις αιτίες της ρήξης του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης διαμήνυσε πως «δεν κατεβαίνω, για να χάσω», ενώ αποκάλυψε ότι ήδη από το 2021 είχε εκφράσει διαφωνίες για την πορεία του κόμματος.
Πολάκης για ήττα το 2023: Λάθος η στρατηγική, είχε στόχο να μην φοβίσουμε τους κεντρώουςΕρωτηθείς για τα αίτια της συντριπτικής ήττας του 2023, ο κ. Πολάκης περιέγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ακολουθήσει λανθασμένη πολιτική στρατηγική, με στόχο «να μην φοβίσουμε τους κεντρώους».
Όπως είπε, «ένα τεράστιο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ» στα ηγετικά του κλιμάκια εκτιμούσε πως «ο Μητσοτάκης θα πέσει σαν ώριμο φρούτο», χαρακτηρίζοντας ως άτονη την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος. Επικαλούμενος υποθέσεις που είχε αναδείξει στον Τομέα Διαφάνειας της Κουμουνδούρου, «είδατε εσείς να αποτελούν αυτά κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί σύντροφοί μας το θεωρούσαν σκανδαλολογία», σχολίασε, αθροίζοντας, επιπλέον, στα αίτια της ήττας και το γεγονός ότι «βγαίναμε εμείς με τη γραμμή της απλής αναλογικής». «Αντί να ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας βγάλει πρώτη δύναμη», εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις «και αυτοί μας φτύνανε», σημείωσε.
Κληθείς να τοποθετηθεί για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «τις ανέλαβε τις ευθύνες του και παραιτήθηκε ο Αλέξης. Άλλοι δεν παραιτήθηκαν» είπε ο κ. Πολάκης, για να προσθέσει ότι «εγώ τον Αλέξη τον πίστεψα ήταν ένας από τους λίγους που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ κι έβαλα πλάτη όσο λίγοι απέναντι στη διαπλοκή».
«Εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα διαφώνησα σε πάρα πολλά πράγματα από το 2021 και μετά και φάνηκε το 2023. Δεν θα στήσω στον τοίχο να πυροβολήσω τον πρώτο άνθρωπο της Αριστεράς μετά τον πόλεμο που είπε ''πάμε να κυβερνήσουμε'', όπως παρατήρησε, σε αντίθεση με το ΚΚΕ''».
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συναγερμός στο σταθμό του Αμβούργου: Επιβάτης τρένου υψηλής ταχύτητας έφτασε με επικίνδυνο ιό.
- Κτηνωδία στην Πορτογαλία: Σκότωσαν έναν κομμωτή και τους πελάτες του
- Τραγωδία στην Τιφλίδα: Σοκαριστικό βίντεο με 24χρονη που σκόνταψε και σκοτώθηκε την ώρα που τη βιντεοσκοπούσε η φίλη της
- Συναγερμός στο Αμβούργο για κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ - Ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα
- Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία Κασσάνδρα – Σε αυτές τις περιοχές θα γίνει πιο αισθητή
- Με χορηγία της Motor Oil η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο
- «Τρέλανε» την Ευρώπη: Απίθανο γκολ από τον Τζόλη (vid)
- Και νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο – Επτά συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.
- Συγκίνηση στο Κάστρο του Ουίνδσορ: Η Κέιτ Μίντλετον αγκαλιάζει νεαρό κορίτσι με επιθετική μορφή καρκίνου
- Survivor: Παραλίγο να λιποθυμήσει από την μυρωδιά η Ekaterina - «Πω-πω τι βρωμάει;»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Handelsblatt highlights Greek economic performance and tax evasion measures
- Στο Βίλα Παρκ ο πρίγκιπας Γουίλιαμς, παρακολούθησε το ματς της Αστον Βίλα με την Μπάγερν [βίντεο]
- Διαμαντοπούλου: Ο Δούκας να πάρει πίσω το «δεν θα ξαναγίνουμε δεκανίκι της ΝΔ» -Παπανδρέου, Βενιζέλος έσωσαν τη χώρα
- ERTflix: Στο Νο1 των προτιμήσεων του κοινού το «Τρίγωνο της θλίψης» -Μέρος των γυρισμάτων στην Ελλάδα
- «Ένα φιλί μπορεί να με σκοτώσει»: 25χρονη πάσχει από σπάνια πάθηση που προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις
- Γιαννακοπούλου: «Πιστεύω απόλυτα ότι μπορώ να ανατρέψω τις δημοσκοπήσεις, πάντα έξω έπεφταν»
- Η πλευρά Κασσελάκη καταγγέλει αντικαταστατική συμπεριφορά στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
- «Κάτι τρέχει με τους δίπλα»: Το σκηνοθετικό λάθος που αποκάλυψε ο Ρένος Χαραλαμπίδης
- Γ. Μπρατάκος: Ο Μητσοτάκης και το μισό υπουργικό στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση για το ΕΒΕΑ -Δείτε εικόνες
- Η Ιορδανία προειδοποιεί Ισραήλ και Ιράν ότι θα «αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή»

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Πολάκης: Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για να χάσω -Ήταν και δικό μου λάθος ο Κασσελάκης
- Η Ιορδανία προειδοποιεί Ισραήλ και Ιράν ότι θα «αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή»
- Εισαγγελείς: «Ο Τραμπ κατέφυγε σε εγκλήματα μετά την ήττα των εκλογών του 2020 για να προσκολληθεί στην εξουσία»
- Δομινικανή Δημοκρατία: Σχέδιο απέλασης 10.000 Αϊτινών χωρίς επίσημα έγγραφα κάθε εβδομάδα
- Χανιά: Κινητοποίηση των αρχών για άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι
- ERTflix: Στο Νο1 των προτιμήσεων του κοινού το «Τρίγωνο της θλίψης» -Μέρος των γυρισμάτων στην Ελλάδα
- Η Χριστίνα Αλούπη μιλά για την περιπέτεια υγείας της: «Ήταν σαν σφάχτης, μαχαιριές» [βίντεο]
- Ερώτηση της Μελέτη στην Κομισιόν «για τα ανεξέλεγκτα περιστατικά βίας ανηλίκων στην Ευρώπη»
- Γ. Μπρατάκος: Ο Μητσοτάκης και το μισό υπουργικό στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση για το ΕΒΕΑ -Δείτε εικόνες
- Οι 20 τοπ πόλεις της Ευρώπης για φέτος, σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: O Αγγελούδης ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους άστεγους που αρνούνται τις παροχές του δήμου
- Η δημοσιογραφία απαραίτητη για τη Δημοκρατία: Πώς θα διασφαλιστεί η αμεροληψία
- Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου ζητά άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός
- ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 0,9% στις τιμές των σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο - Σταθερές στο 9μηνο
- Αναχωρεί C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό
- «Ένα φιλί μπορεί να με σκοτώσει» - 25χρονη στις ΗΠΑ πάσχει από σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις
- Mάθιου Πέρι: Ένοχος για παράνομη διανομή κεταμίνης δηλώνει ο γιατρός που συνδέεται με τον θάνατό του
- Φριχτό έγκλημα στη Νότια Αφρική: Αγρότης τάισε στα γουρούνια δύο γυναίκες - "Η μαμά μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο" (Εικόνες Βίντεο)
- Οι 4 sold out εμφανίσεις της Αναστασίας στην Αυστραλία
- Πολάκης: "Τον Αλέξη τον πίστεψα και ήταν ένας από τους λόγους που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ - Ήταν λάθος μου που στήριξα τον Κασσελάκη"