Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Ανέβηκε στην κορυφή με θρίαμβο και τρομερό Ελ Κααμπί που πέτυχε χατ-τρικ [βίντεο]
Ο Ολυμπιακός έφτασε σε θρίαμβο επί της ΑΕΚ με 4-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League.
Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Δείτε πώς μετέδωσε LIVE την αναμέτρηση το iefimerida.gr.
Ο
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν από νωρίς να ανοίξουν το σκορ, από την άσπρη βούλα. Από κακό διώξιμο της μπάλας του Ρότα, αυτή έφτασε στον Χαράλαμπο Κωστούλα, που την τσίμπησε και ανατράπηκε από τον διεθνή δεξιό μπακ. Ο Χαρμ Όσμερς δεν είχε δεύτερες σκέψεις, ούτε του τις άλλαξε το VAR (Πάουλους Ουμπέρτους Μάρτινους φαν Μπόκελ και Στέφανος Κουμπαράκης), με τον Ελ Κααμπί να ευστοχεί για το 1-0 στο 7’. Το πέναλτι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο -στο κέντρο της εστίας-, ο Θωμάς Στρακόσια τη βρήκε λίγο με τα πόδια, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ.
Θέλοντας να «χτίσουν» πάνω στο γρήγορο προβάδισμα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν. Από φάουλ του Μαρτίνς στο 13’, ο Ελ Κααμπί πήρε τη δυνατή κεφαλιά αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη ευκαιρία για την Ένωση. Από συνεργασία των Γκαρσία και Μαρσιάλ, ο Γάλλος φορ σούταρε ψηλά. Στο 17’ ο Μάρτινς πήρε την μπάλα από τον Κωστούλα και έκανε τη σέντρα, με τον Ελ Κααμπί να αναγκάζει με κεφαλιά σε δύσκολη επέμβαση τον Στρακόσια στη δεξιά του γωνία. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ρότα πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μαροκινό, που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιο απειλητικός, με τον Κωστούλα να αναγκάζει σε νέα επέμβαση τον Στρακόσια στο 29’ και τον Τζολάκη να κάνει την πρώτη του επέμβαση -όχι ιδιαίτερα δύσκολη- στο φαλτσαριστό σουτ του Πάολο Φερνάντες στο ημίωρο. Ο Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε να πάει σε αναγκαστική αλλαγή λίγο μετά το ημίωρο, με τον Νταβίντ Κάρμο να αποχωρεί με μυϊκό πρόβλημα και τον Λορέντσο Πιρόλα να περνάει στη θέση του στο κέντρο της άμυνας.
Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Από γύρισμα του Πέτρου Μάνταλου, ο Ρομπέρτο Περέιρα ίσα που βρήκε την μπάλα, ο Εχσάν Χατζισαφί σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Παναγιώτη Ρέτσο, με τον Μαρσιάλ να αντιδρά πιο γρήγορα από όλους για το 1-1 στο 43’. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό, αφού αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Τσικίνιο, με τον Κοστίνια να τον αντικαθιστά.
Διπλό «χτύπημα» με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνουΟ τελευταίος ήταν ο δημιουργός του 2-1, στο 49ο λεπτό. Ωραίος συνδυασμός των γηπεδούχων από τα δεξιά, ο Κοστίνια έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Γιόνσον και ο Ελ Κααμπί με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Στρακόσια δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Προτού προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το 3-1. Ρότα και Γιόνσον επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, ο Δανός τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, που είχε εύκολο έργο απέναντι στον Στρακόσια. Δέκατο τέρμα του Μαροκινού στο πρωτάθλημα, 14ο σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να μπει ξανά άμεσα στο παιχνίδι, αλλά στάθηκε άτυχη. Από ωραία ενέργεια του Μαρσιάλ και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Λιβάι πλάσαρε από δύσκολη γωνία, ο Τζολάκης απέκρουσε με το πόδι, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Με τριπλή αλλαγή, ο Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Τα αμυντικά λάθη, όμως, συνεχίστηκαν.
Από ένα ακόμη του Ρότα, ο Ροντινέι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαρτίνς για το 4-1 στο 62’, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Από μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της άμυνας της ΑΕΚ, ο Γιώργος Μασούρας, με την είσοδό του στο ματς, θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά άργησε να σουτάρει, πιέστηκε και αστόχησε. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Ένωση στο 81’, όταν ο Λαμέλα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνη προβολή στον Ροντινέι - αρχικά ο Όσμερς έδειξε κίτρινη στον Αργεντινό, όμως, έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο Γερμανός άλλαξε το χρώμα της κάρτας.
Το 4-1, πάντως, δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το δεξί δοκάρι έσωσε την ΑΕΚ στην κοντινή κεφαλιά του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στην καλύτερη, μέχρι σήμερα, άμυνα του πρωταθλήματος -είχε παραβιαστεί μόλις τέσσερις φορές- ανέβηκε στους 24 βαθμούς, αφήνοντας στο -1 τον ΠΑΟΚ, στο -2 τον Παναθηναϊκό και στο -3 τον Άρη και την ΑΕΚ.
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (69’ Μασούρας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Γκαρθία, Τσικίνιο (44’ Κοστίνια), Κάρμο (34’ Πιρόλα), Ορτέγκα, Κωστούλας, Μουζακίτης, Ρέτσος.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (72’ Οντουμπάτζο), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Μάνταλος (57’ Λαμέλα), Λιβάι, Φερνάντες (57’ Πιερό), Μαρσιάλ, Περέιρα (57’ Πινέδα).
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος πρόεδρος του κόμματος με 50,27 %
- «Φωνές ενθουσιασμού» στο στρατηγείο Πολάκη
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος ο νέος πρόεδρος, ισχυρός ο Πολάκης
- Άτυπη ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ για τα σχόλια Δρυμιώτη στο ΕΡΤNews
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος 49,41%, Πολάκης 43,51% στο 100% - Τα τελικά αποτελέσματα
- Ταλαιπωρία για επιβάτες πτήσης της Ryanair - Έπειτα από 14 ώρες αναμονής τους είπαν ότι τελικά θα πετάξουν αύριο
- Σοβαρό τροχαίο στην Κλεισούρα - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Ρωσική επέλαση σε Ουκρανία, Κουρσκ – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον Oreshnik
- «Υπάρχει ένα στοιχείο να δείχνει ότι το έχω κάνει εγώ; – Ούτε στην κηδεία μου να μην πατήσει η μάνα μου»: Ξεσπά η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Η νίκη της Ολλανδίας κόντρα στην Τσεχία, χάλασε το σενάριο απευθείας πρόκρισης της Ελλάδας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος μια ανάσα από την εκλογή του από τον α' γύρο -Έχει 49,6%, έναντι 43,31% του Πολάκη
- Γκλέτσος: «Δεν είχα προσωπική ατζέντα για να γίνω αρχηγός κόμματος»
- ΗΑΕ: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για τον φόνο ενός ραβίνου
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος στα Χανιά ο Πολάκης -Δείτε τα αρχικά αποτελέσματα
- Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει ότι κατέστρεψε τέσσερα ισραηλινά άρματα
- Λαμπρινή Ρόρη για ΣΥΡΙΖΑ: Το ότι κατάφερε να απαλλαγεί από τον Κασσελάκη βοηθάει στην επανασυσπείρωση
- ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στο στρατηγείο του Σωκράτη Φάμελλου -Δείτε εικόνες
- Ανδρέας Δρυμιώτης: «Τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δεκαδικά, είναι... μπαλαμούτι»
- Βαλένθια: Κατέρρευσε η στέγη σχολείου που είχε υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, νεκρός ένας εργάτης
- Πάρνηθα: Αίσιο τέλος για τους περιπατητές που αποπροσανατολίστηκαν κοντά στην Μονή Κλειστών

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Ανέβηκε στην κορυφή με θρίαμβο και τρομερό Ελ Κααμπί που πέτυχε χατ-τρικ [βίντεο]
- Σπανάκης από Πάτρα: Έρχεται νέο, ενιαίο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ΤΑΠ και δημοτικών τελών
- Πάρνηθα: Αίσιο τέλος για τους περιπατητές που αποπροσανατολίστηκαν κοντά στην Μονή Κλειστών
- Κουτσούμπας από Ηράκλειο Κρήτης: «Λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης»
- ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στο στρατηγείο του Σωκράτη Φάμελλου -Δείτε εικόνες
- Γκλέτσος: «Δεν είχα προσωπική ατζέντα για να γίνω αρχηγός κόμματος»
- Ναυάγησε το σχέδιο Μελόνι για κέντρα μεταναστών στην Αλβανία -Αποχωρούν Ιταλοί αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
- Προεδρικές εκλογές Ρουμανίας: Προηγείται ο φιλοευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης Τσιολάκου -Δεύτερη η κεντροδεξιά Λασκόνι
- Ζελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο κάθε εβδομάδα
- ΗΑΕ: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για τον φόνο ενός ραβίνου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Και ο δήμος φοβέρα θέλει!
- Κινητό: Ποια διαταραχή κρύβει η υπερβολική αποθήκευση ψηφιακών αρχείων
- Αιμίλιος Χειλάκης: «Η είδηση έχει αποκτήσει μια χυδαιότητα την οποία δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε πραγματικά»
- Βιβλίο vs Υπερχρήση διαδικτύου
- Βαθμολογία Super League: Ο Ολυμπιακός ανέβηκε μόνος του στην κορυφή μετά το θρίαμβο επί της ΑΕΚ
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 τελικό: «Πάρτι» με Ελ Κααμπί στο «Καραϊσκάκης»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1: «Φονιάς» Ελ Κααμπί τον έστειλε στην κορυφή!
- Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ
- Επικράτηση του Σωκράτη Φάμελλου σε Άρτα και Πρέβεζα