Ο Τομ Σέλεκ αποκάλυψε γιατί τον έβαλαν να χορέψει με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στον Λευκό Οίκο το 1985

Ο ηθοποιός Τομ Σέλεκ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο τον έβαλαν να χορέψει με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα στο κρατικό δείπνο του Λευκού Οίκου το 1985 και ο λόγος ήταν ο Τζον Τραβόλτα.

Στα απομνημονεύματά του, «You Never Know», ο 79χρονος Σέλεκ περιέγραψε λεπτομερώς την εμβληματική βραδιά, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος, ο Τζον Τραβόλτα και ο Κλιντ Ίστγουντ ήταν οι μόνοι ηθοποιοί που προσκλήθηκαν για να τιμήσουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.

Παραδεχόμενος ότι ήταν «ανήσυχος» ενόψει της

συνάντησης με τους Βρετανούς γαλαζοαίματους, ο Αμερικανός ηθοποιός θυμήθηκε πόσο «γοητευτική, χαριτωμένη και όμορφη» ήταν η Νταϊάνα εκείνο το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι ο Κάρολος, που είναι τώρα βασιλιάς, είχε τη σπάνια ικανότητα «να σε κάνει να νιώθεις ότι ήσουν σημαντικός γι' αυτόν τη στιγμή που είσαι μαζί του».

«Μετά το δείπνο, όλοι μετακόμισαν στο East Room για μουσική και χορό», έγραψε ο Σέλεκ. Ο πρόεδρος [Ρόναλντ] Ρίγκαν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα χόρεψαν μαζί και ο Κάρολος χόρεψε με τη Νάνσι [Ρίγκαν]. Τότε ο Τζον Τραβόλτα και η πριγκίπισσα άρχισαν να χορεύουν», εξήγησε.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Σέλεκ και ο Ίστγουντ προσεγγίστηκαν από μια γυναίκα που «μιλούσε πολύ γρήγορα».

«Ο κ. Τραβόλτα και η πριγκίπισσα χορεύουν για δεύτερη φορά μαζί. Δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε φήμες, έτσι δεν είναι; Κύριε Σέλεκ, πρέπει να παρέμβετε και να τον αντικαταστήσετε», του είπε η γυναίκα.

«"Δεν μπορώ να κόψω τον Τζον Τραβόλτα", ήταν η απάντησή μου, πιθανότατα με πολύ δυνατή φωνή», έγραψε ο Σέλεκ. «Δεν ήταν χαρούμενη. Πολύ καλά. Ο επόμενος χορός, έλα μαζί μου», του είπε.

Ευτυχώς για τον Τραβόλτα, ο Τομ Σέλεκ ήταν μεταξύ των λαμπερών καλεσμένων που έσωσαν γρήγορα την πριγκίπισσα από τυχόν κουτσομπολιά.

Παραδεχόμενος ότι ήταν νευρικός που πήγε στην πίστα με την Νταϊάνα -ειδικά μετά τον χορό της με τον Τραβόλτα- ο Σέλεκ χάρηκε που το τραγούδι ήταν «αργό». Ο ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη από την πριγκίπισσα για τον χορό του.

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν υπέροχη και υπήρχε μια πολύ ντροπαλή ιδιότητά της, παρά το ότι ήταν καλά εκπαιδευμένη στην τέχνη της συνομιλίας», έγραψε.

«Πρέπει να πω ότι φαινόταν να διασκεδάζει με την ψυχή της. Ανακουφίστηκα που μιλούσε τις περισσότερες φορές. Ας πούμε απλώς ότι δεν ήταν η καλύτερη ώρα μου ως συνομιλητής».

Ενώ ο Σέλεκ χόρευε με την Νταϊάνα, η σύζυγός του Τζίλι Μακ χόρευε με τον Κάρολο.

Ο Κάρολος ευχαρίστησε τη σύζυγο του Σέλεκ που τον «έσωσε», αφού όλες οι φίλες της Πρώτης Κυρίας «συνέχισαν να πατούν τα δάχτυλα των ποδιών μου».

«Ο πρίγκιπας ζήτησε από την Τζίλι έναν δεύτερο χορό. Ο Κλιντ με αντικατέστησε και έπρεπε να χορέψω με τη φίλη μου τη Νάνσι», έγραψε ο Σέλεκ στο βιβλίο του.

«Ήταν χαλαρή και εγώ ήμουν χαλαρός. Έπαιζε ένα τραγούδι από τη δεκαετία του 1940. Μακάρι να μπορούσα να θυμηθώ τι ήταν, γιατί η Νάνσι το σιγοτραγουδούσε. Τι ωραίος τρόπος για να τελειώσεις τη βραδιά».

Τι είχε πει ο Τζον Τραβόλτα για τον χορό με την Νταϊάνα

Το 2021, ο Τζον Τραβόλτα θυμήθηκε τον διάσημο πλέον χορό του με την Νταϊάνα, αποκαλώντας τη στιγμή «παραμύθι».

«Δεν πίστευα ότι θα μου ζητούσαν να χορέψω μαζί της. Είχα το μεγάλο προνόμιο και την τιμή να το κάνω και σκέφτηκα: "Πρέπει να υπάρχει λόγος για να το κάνω αυτό και καλύτερα να τα δώσω όλα"», είχε πει ο Τραβόλτα στο Esquire Spain.

Ο Τραβόλτα συνέχισε περιγράφοντας την ενέργεια στην αίθουσα και πώς αντέδρασε η Νταϊάνα στην πρόσκλησή του να χορέψουν.

«Σκεφτείτε το σκηνικό. Ήμασταν στον Λευκό Οίκο. Είναι μεσάνυχτα. Η σκηνή είναι σαν ένα όνειρο», θυμήθηκε ο Τραβόλτα. «Την πλησιάζω, της αγγίζω τον αγκώνα, την προσκαλώ να χορέψει. Γυρίζει και μου χαρίζει αυτό το σαγηνευτικό χαμόγελο, λίγο λυπημένο, και αποδέχεται την πρόσκλησή μου. Και εκεί ήμασταν, χορεύαμε μαζί σαν να ήταν παραμύθι».

Το μπλε βελούδινο φόρεμα που φορούσε η Νταϊάνα εκείνο το βράδυ, με την υπογραφή του Victor Edelstein, έχει μείνει στην ιστορία ως iconic αλλά και ως «The Travolta Dress».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα