Ο «πόλεμος» του standing ovation στις Κάννες -Ποια ταινία χειροκροτούσαν όρθιοι για περισσότερα λεπτά

Το 77ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών συνεχίζεται μέχρι τις 25 Μαϊου με λάμψη, glam, φώτα, λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί και πολυαναμενόμενες πρεμιέρες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια ταινία θα καταφέρει να αποσπάσει φέτος τον Χρυσό Φοίνικα (Palme d'or) με τις υποψήφιες να είναι πολλές και διάφορες.

Πρεμιέρα στις Κάννες έκανε η πολυαναμενόμενη επιστροφή του
Φράνσις Φορντ Κόπολα με το «Megalopolis», η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Kinds of kindness» με πρωταγωνίστρια τη μούσα του Έμμα Στόουν,

αλλά και η χολιγουντιανή ταινία δράσης Furiosa με την εκθαμβωτική Άνια Τέιλορ Τζόι.

Θέμα συζήτησης γίνεται κάθε φορά το λεγόμενο «standing ovation», δηλαδή όταν το κοινό σηκώνεται και χειροκροτά όρθιο, αλλά και η διάρκειά του, δηλαδή πόσα λεπτά χειροκροτά την εκάστοτε ταινία.

Πολλές φορές θεωρείται ότι το όρθιο χειροκρότημα παίζει καθοριστικό ρόλο στις κριτικές αλλά και στα βραβεία που θα αποσπάσει η ταινία.

Οι ταινίες που έλαβαν standing ovation φέτος στις Κάννες:

Emilia Perez - 9 λεπτά

Εννέα ολόκληρα λεπτά χειροκροτούσε το κοινό την Σελένα Γκόμεζ για τον ρόλο της στην ταινία «Emilia Perez». Η 31χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια συγκινήθηκε αφού το μουσικό crime ισπανικό δράμα σκηνοθετημένο από τον Ζακ Οντιάρ δέχτηκε ένα εντυπωσιακό χειροκρότημα εννέα λεπτών.

Σύμφωνα με το Variety, το χειροκρότημα έφτασε στα 9 λεπτά, ενώ το Deadline αναφέρει ότι ήταν πάνω από 11 λεπτά. Αυτή η διαφορά είναι πιθανή λόγω του ότι ο Οντιάρ διέκοψε το χειροκρότημα για να ευχαριστήσει το κοινό, με το Deadline να αναφέρει ότι το χειροκρότημα ξανάρχισε γρήγορα για τουλάχιστον άλλα δύο λεπτά.

The Substance - 9 λεπτά

To «The Substance», ένα θρίλερ σωματικού τρόμου από τη Γαλλίδα σκηνοθέτη Coralie Forgeat με πρωταγωνίστριες την Ντέμι Μουρ και τη Μάργκαρετ Κουάιλι έλαβε το βράδυ της Κυριακής ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα 9 λεπτών (σύμφωνα με άλλους, το χειροκρότημα ήταν 11 λεπτά). Η ταινία φέρεται να είναι μια από τις πιο «εκεί έξω» ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στις Κάννες.

Horizon - 7 λεπτά

Συγκινημένος όμως εμφανίστηκε και ο Κέβιν Κόστνερ όταν η νέα του ταινία «Horizon: An American Saga» δέχτηκε ένα παρατεταμένο 7λεπτο χειροκρότημα. Το γουέστερν έκανε πρεμιέρα την Κυριακή στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το κοινό ζητωκραύγαζε «Κέβιν! Κέβιν! Κέβιν!» με τον ηθοποιό να δακρύζει και να τους ευχαριστεί ενώ υποσχέθηκε «ακόμα τρεις» δόσεις του franchise, το οποίο αναμένεται να έχει ήδη μια συνέχεια τον Αύγουστο.

Megalopolis - 7 λεπτά

Η μεγάλη επιστροφή του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Φεστιβάλ των Καννών έγινε δεκτή με 7 λεπτά standing ovation. Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία για φέτος, το «Megalopolis», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη το βράδυ, με τις δυστοπικές επικές δεκαετίες να προκαλούν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Furiosa - 6 λεπτά

Το πολυαναμενόμενο prequel του «Mad Max: Fury Road», «Furiosa» ήρθε στις Κάννες και προκάλεσε αίσθηση και σχόλια. Η ταινία δράσης του Τζορτζ Μίλερ χαιρετίστηκε με μια ενθουσιώδη υποδοχή στην τελετή, με ένα 6λεπτο χειροκρότημα για τους πρωταγωνιστές Άνια Τέιλορ Τζόι και τον Κρις Χέμσγουορθ, σύμφωνα με το Variety.

Kinds of Kindness - 4,5 λεπτά

Ο Γιώργος Λάνθιμος επέστρεψε δυναμικά στις Κάννες με την νέα του ταινία. Μετά την οσκαρική επιτυχία του «Poor Things», που απέσπασε πληθώρα βραβείων και διθυραμβικών κριτικών, ο Έλληνας σκηνοθέτης έκανε δυναμικό comeback στο Φεστιβάλ με το «Kinds of Kindness». Πρόκειται για την τέταρτη συμμετοχή του ίδιου και του σεναριογράφου, Ευθύμη Φιλίππου.

Μάλιστα, η νέα του ταινία με πρωταγωνίστρια και πάλι την Έμμα Στόουν και τον Γουίλεμ Νταφόε δέχτηκε ένα όρθιο χειροκρότημα 4,5 λεπτών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα