Ο Κασσελάκης πάει με όλα -Aναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, αγκαλιά στον Ψωμιάδη και φλερτ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνει τα σενάρια συμπόρευσης με τα προοδευτικά κόμματα και κρατά μόνο τη μαγιά του 2015 απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Πλεύσης και του ΜέΡΑ25, με ταυτόχρονα ανοίγματα στη λαϊκή Δεξιά στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης του Ανδρέα Παπανδρέου...

Με τις δημοσκοπήσεις να μη δίνουν στην έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου το «2» μπροστά από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ,

ο κ. Κασσελάκης άνοιξε τα χαρτιά του και ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί αυτόνομος την επόμενη των εκλογών στο πλαίσιο της έντονης συζήτησης που έχει ανοίξει για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Το στοίχημα για την συμμετοχή στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να «καίει» και ο κ. Κασσελάκης οχυρώνεται στην Κουμουνδούρου και περιχαρακώνεται στο εσωκομματικό σκηνικό προετοιμάζοντας από τώρα το κλίμα για το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Το άνοιγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τόσο στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όσο και σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης ήταν σαφής για την πρόθεσή του να κινηθεί αυτόνομα την επομένη των εκλογών και να μη συνομιλήσει είτε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Αριστεράς.

«Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου» επανέλαβε για την πρόεδρο της Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Και από το φλερτ με τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Πλεύσης, ο κ. Κασσελάκης πέρασε και μπήκε με άνεση στα γραφεία της ΝΔ στο Κιλκίς και υπέγραψε στα εκλογικά καπελάκια του κυβερνώντος κόμματος, ενώ με την ίδια άνεση στάθηκε και στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη για να κάνει μια γενναιόδωρη αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα, για το καλό όλου του κόσμου. Όπως έκανε τη συμφιλίωση το 1981 ο Ανδρέας, να μονοιάσουμε όλη τη χώρα» είπε στα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Και με «Ζορό» με τα «45άρια»

Εκεί όμως που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τον μπούσουλα ήταν όταν ο κ. Κασσελάκης, στο τέλος της εκδήλωσης μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, πήρε αγκαλιά τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε το στιγμιότυπο όταν ο κ. Κασσελάκης είχε για αρκετή ώρα δίπλα του τον κ. Ψωμιάδη και όταν ένας από τους παρευρισκόμενους του τον υπέδειξε εκείνος είπε «τον ξέρω αυτόν, είναι καλός» και τον αγκάλιασε με το ένα του χέρι αμέσως μετά.

Η κίνηση αυτή του κ. Κασσελάκη προκάλεσε εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη καθώς η περίπτωση του κ. Ψωμιάδη είναι κόκκινο πανί για τις προοδευτικές δυνάμεις στην πόλη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν, εμφανώς ενοχλημένοι, ότι πρόκειται για την προσωποποίηση της ρουσφετολογικής διοίκησης, θυμίζοντας την περίφημη υπόθεση με τα «45άρια» των απευθείας αναθέσεων σε «ημετέρους» από ευρωπαϊκά κονδύλια, την προσωποποίηση της ομοφοβίας και -το κυριότερο- για μια από τις προσωπικότητες που καλλιέργησαν το σκληρό ακροδεξιό υπόβαθρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο περίφημος «Ζορό» που ξανανέβηκε στο άλογο την περίοδο των διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν και εκείνος που σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη, τον αποκάλεσε «πολιτικό τραβέλι» και με νεύμα του στο πλήθος, που ήταν συγκεντρωμένο στο Λευκό Πύργο, έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα για να του επιτεθούν τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Χωρίς μπούσουλα

Όλα αυτό το σλάλομ του κ. Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό φέρνει σύγχυση σε στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Εντύπωση προκαλεί το ότι ο κ. Κασσελάκης δείχνει να δίνει συγχωροχάρτι στην κ. Κωνσταντοπούλου για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το ταραχώδες 2015 και να μη συζητά καθόλου με τους «νεο-αποστάτες» της Νέας Αριστεράς για το μέλλον της παράταξης.

Η προεκλογική καμπάνια με όρους μεσαίου χώρου, όπως τον επινόησε ο νέος του συνεργάτης Άρης Σπηλιωτόπουλος ως άλλοτε συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, έχει προκαλέσει ήδη πολλές ενστάσεις αλλά και φάλτσα.

Οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις προϊδεάζουν πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές στα λεγόμενα κόμματα διαμαρτυρίας είτε στη ζώνη της αποχής και τον καναπέ.

Τελευταίο προπύργιο αποτελεί η δεξαμενή των ψηφοφόρων του 2015 αλλά με όρους 2024, οι λεγόμενοι νεο-αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμενοι.

Εξίσου κρίσιμη για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι και η συμμετοχή των πολιτών που απείχαν διαχρονικά με αυτούς να αποτελούν και την κρυφή ελπίδα του κ. Κασσελάκη ότι στο τέλος θα κινητοποιηθούν και θα φτάσουν μέχρι την κάλπη.

Σε αυτούς εξάλλου, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρει όχι μόνο τώρα στις ευρωπαϊκές κάλπες, αλλά και για την επόμενη ημέρα για το καταστατικό συνέδριο του κόμματος, προϊδεάζοντας για ένα καυτό φθινόπωρο τουλάχιστον στο εσωκομματικό πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, –Aναφορά, Ανδρέα Παπανδρέου, Ψωμιάδη, Ζωή Κωνσταντοπούλου,kasselakis, –Anafora, andrea papandreou, psomiadi, zoi konstantopoulou