Ο Χιου Γκραντ κατέληξε σε συμβιβασμό με τη Sun -Γιατί «δείλιασε» στην υπόθεση κλοπής προσωπικών δεδομένων

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο ηθοποιός Χιου Γκραντ με τον εκδότη της εφημερίδας Sun για την υπόθεση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός είχε ισχυριστεί ότι οι δημοσιογράφοι είχαν χρησιμοποιήσει ιδιωτικούς ερευνητές για να παρακολουθήσουν το τηλέφωνό του και να διαρρήξουν το σπίτι του, ανέφερε ο δικηγόρος του σε δικαστικά έγγραφα την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Χιου Γκραντ μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι μήνυσαν την News

Group Newspaper (NGN) για υποτιθέμενη εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Ο Χιου Γκραντ εξηγεί γιατί κατέληξε σε συμβιβασμό

Οι όροι του διακανονισμού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Γκραντ δήλωσε ότι η NGN «μου προσέφερε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να κρατήσει αυτό το θέμα εκτός δικαστηρίου».
«Δεν θέλω να δεχθώ αυτά τα χρήματα ούτε να συμβιβαστώ», συνέχισε. «Θα ήθελα πολύ να δω όλους τους ισχυρισμούς που αρνούνται, να ελέγχονται στο δικαστήριο. Αλλά οι κανόνες γύρω από τις αστικές διαφορές σημαίνουν ότι αν προχωρήσω σε δίκη και το δικαστήριο μου επιδικάσει αποζημίωση που είναι έστω και μια δεκάρα μικρότερη από την προσφορά διακανονισμού, θα πρέπει να πληρώσω τα δικαστικά έξοδα και των δύο πλευρών. Οι δικηγόροι μου μου λένε ότι αυτό ακριβώς είναι το πιο πιθανό να συμβεί εδώ. Οι δικηγόροι του Ρούπερτ Μέρντοχ είναι πολύ ακριβοί. Έτσι, ακόμη και αν κάθε ισχυρισμός αποδειχθεί στο δικαστήριο, θα εξακολουθούσα να είμαι υπεύθυνος για έξοδα που πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια λίρες. Φοβάμαι ότι δειλιάζω σε αυτόν τον φράχτη».

Ο ηθοποιός πρόσθεσε επίσης πως τα χρήματα ήταν «βρώμικα» και ως εκ τούτου τα κεφάλαια θα «επανατοποθετηθούν μέσω ομάδων όπως το Hacked Off στη γενική εκστρατεία για την αποκάλυψη των χειρότερων υπερβολών του ολιγαρχικού τύπου μας».

Ο Χιου Γκραντ είχε ασκήσει και στο παρελθόν αγωγή κατά της NGN σε σχέση με την καταργηθείσα πλέον ταμπλόιντ News of the World, η οποία διευθετήθηκε το 2012. Αυτό συνέβη έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της εφημερίδας από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Μέρντοχ, μετά από δημόσιες αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις περί πειρατείας.

Η NGN απέρριψε τους ισχυρισμούς για οποιαδήποτε αδικοπραξία του προσωπικού της Sun, έχοντας διευθετήσει περισσότερες από 1.000 υποθέσεις χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε παραδοχή ευθύνης σε σχέση με την εφημερίδα. Δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως τον τελευταίο διακανονισμό με τον Χιου Γκραντ.Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιου Γκραντ, Sun -Γιατί,chiou gkrant, Sun -giati