Ο Μπάιντεν υπαινίχθηκε ότι ο θείος του φαγώθηκε από κανίβαλους στη Νέα Γουινέα στον Β' ΠΠ -Τι λέει το Πεντάγωνο

Αίσθηση προκάλεσε στις ΗΠΑ ο ισχυρισμός – και μάλιστα δύο φορές – του Τζο Μπάιντεν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρες δεν κατάφεραν να βρουν τη σορό του θείου του, Άμπροουζ Φίνεγκαν, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του κοντά στη Νέα Γουινέα κατά τον Β΄ΠΠ «επειδή υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι» στην περιοχή.

«Ο θείος μου, τον έλεγαν Άμπρουζ, αλλά τον αποκαλούσαν Μπόζι, έγινε μέλος της αεροπορίας και πιλοτάριζε εκείνα τα μονοκινητήρια

αεροσκάφη σε αναγνωριστικές αποστολές πάνω από εμπόλεμες ζώνες. Καταρρίφθηκε στη Νέα Γουινέα και δεν βρήκαν ποτέ τη σορό, επειδή υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι, πραγματικά, σε αυτό το μέρος της Νέας Γουινέας», είπε ο Μπάιντεν στα μέλη του συνδικάτου United Steelworkers στα γραφεία του στο Πίτσμπεργκ.

Την ίδια ιστορία είχε πει ο πρόεδροςτων ΗΠΑ για τον θείο του και νωρίτεραπροτού αναχωρήσει από το Σκράντον τηςΠενσυλβάνια. Η αλήθεια είναι, όπωςσημειώνει το CNN, ότιέχουν καταγραφεί περιστατικά κανιβαλισμούστην περιοχή στα μέσα του περασμένουαιώνα.

Άλλα λέει τοΠεντάγωνο για την τύχη του θείου τουΜπάιντεν

Αλλά η εκδοχή του Μπάιντεν για την τύχη της σορού του θείου του διαφέρει από εκείνη της Υπηρεσία Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Πολέμου των ΗΠΑ (Defense POW/MIA Accounting – DPAA), σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος του Φίνεγκαν, ένα A-20 Havoc εν πτήσει προς τη Νέα Γουινέα «αναγκάστηκε να πέσει στον ωκεανό» ανοικτά των ακτών του νησιού «για άγνωστους λόγους».

Σύμφωνα με τα αρχεία τηςDPAA για τονθείο του Μπάιντεν, τρεις άνδρες «δενκατάφεραν να βγουν από το ναυάγιο καιχάθηκαν στη συντριβή. Ένα μέλος τουπληρώματος επέζησε και διασώθηκε απόδιερχόμενο φορτηγό πλοίο. Μια εναέριαέρευνα που έγινε την επόμενη μέρα, δενβρήκε ίχνος του αεροσκάφους ή των χαμένωνμελών του πληρώματος».

Ο ισχυρισμός του Μπάιντεν ότι ο στρατόςτων ΗΠΑ δεν κατάφερε να βρει τη σορό τουθείου του είναι αληθινός, αφού το όνομάτου αναφέρεται σε μνημείο αγνοουμένωνσε αμερικανικό νεκροταφείο στη Μανίλα.Στη διάρκεια του ταξιδιού του στηνΠενσυλβάνια χθες Τετάρτη ο Μπάιντενεπισκέφθηκε ένα μνημείο βετεράνων στοΣκράντον για να αποτίσει φόρο τιμής στοθείο του, το όνομα του οποίου αναφέρεταικαι εκεί.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι περήφανοςγια τη θητεία του θείου του στις ΈνοπλεςΔυνάμεις, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταντο στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίοεπέβαινε, συνετρίβη στον Ειρηνικό μετάτην απογείωσή του κοντά στη Νέα Γουινέα»,σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπουτου Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς στοCNN, χωρίς να δώσει πρόσθετεςλεπτομέρειες για τον ισχυρισμό τουΜπάιντεν για τους κανίβαλους.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον θείο του ενώ επέκρινε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που φέρεται να είχε χαρακτηρίσει «χαμένους και κορόιδα» Αμερικανούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν σε μάχες, σύμφωνα με τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Γουινέα, Β ΠΠ -Τι, Πεντάγωνο,bainten, gouinea, v pp -ti, pentagono