Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚ -Στα 83,50 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά πριν από την ανακοίνωση των επόμενων κινήσεων του ΟΠΕΚ+, με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις για το αν θα παραταθούν οι περιορισμοί της προσφοράς.

Επιπλέον, η προσοχή είναι στραμμένη και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για την νομισματική πολιτική.

Πληθωρισμός ΗΠΑ
και ΟΠΕΚ+

Το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 83,50 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,16% την Τρίτη, με το αμερικανικό αργό να διαπραγματεύεται στα 79,24 δολάρια με άνοδο 0,15%.

Στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού αργότερα την Τρίτη, θα «στείλουν σήμα» για το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει το περιθώριο να μειώσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στο έτος ή οι προσδοκίες για μειώσεις θα μετατοπιστούν στο 2025.

Το αργό βρίσκεται σε πτωτική τροχιά από τον Απρίλιο, με το πριμ γεωπολιτικού κινδύνου που πυροδοτήθηκε από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να εξανεμίζεται σε μεγάλο βαθμό, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Παρόλα αυτά, οι τιμές παραμένουν υψηλότερες από την αρχή του έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του περιορίζουν τις ροές, και η ομάδα αναμένεται ευρέως να επεκτείνει τους περιορισμούς και στο δεύτερο εξάμηνο.

«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητα τα τρέχοντα σχέδια παραγωγής, εδραιώνοντας έτσι τις εθελοντικές περικοπές της προσφοράς», δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με τις προηγμένες οικονομίες να αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια σύντομα, το μπρεντ θα διαπραγματεύεται κατά μέσο όρο στα 80 δολάρια το βαρέλι το τρίτο τρίμηνο και στα 85 δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, σημείωσε ο Dhar.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΠΕΚ -Στα 8350,opek -sta 8350