Κατρίνης: Θα καταθέσει η ΝΔ πρόταση για προανακριτική για Καραμανλή;

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, που χειροκροτούσε εν χορώ τον πρώην υπουργό κ. Καραμανλής θα τολμήσει σήμερα να ζητήσει η ίδια την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή;» διερωτήθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην εκπομπή ‘’Action Τώρα’’ με τη Ντόρα Κουτροκόη και το Νίκο Υποφάντη επισήμανε, ότι η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών βρίσκεται εδώ και έναν μήνα στη Βουλή, με σαφείς ενδείξεις ευθυνών, παραπέμπονται για

κακουργήματα οι υφιστάμενοι υπάλληλοι, ενώ ο πολιτικός τους προϊστάμενος παραμένει στο απυρόβλητο. «Θα είναι αδόκιμο οι υπάλληλοι να δικάζονται για κακούργημα και ο υπουργός για πλημμέλημα», τόνισε.

Ο κ. Κατρίνηςξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσεινέα πρόταση για σύσταση προανακριτικήςεπιτροπής, στηριζόμενο στα στοιχείατης δικογραφίας, όπως είχε πράξει καιστην περίπτωση Τριαντόπουλου. Υπενθύμισεότι η κυβέρνηση, αν και αρχικά ισχυριζότανπως δεν στοιχειοθετούνται ευθύνες,τελικά υπερψήφισε την παραπομπήΤριαντόπουλου, γεγονός που, όπως είπε,εκθέτει τη ρητορική της περί νομικήςαβασιμότητας.

«Θα επαναλάβειη ΝΔ το τέχνασμα της “προανακριτικήςεξπρές” για να αποφύγει τις ερωτήσειςκαι να στείλει την υπόθεση απευθείαςστον φυσικό δικαστή, όπως έκανε με τονκ. Τριαντόπουλο;» διερωτήθηκε με νόημα,κατηγορώντας την κυβέρνηση για συστηματικήαποφυγή λογοδοσίας.

Παράλληλα,επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσειτρεις προτάσεις για προανακριτικέςεπιτροπές, μια στηριζόμενη σε εισαγγελικόπόρισμα και δύο σε δικογραφίες που έχουναποσταλεί στη Βουλή. «Αν η ΝΔ θεωρεί ότιη υπόθεση των Τεμπών δεν επαρκεί για νααναζητηθούν πολιτικές ευθύνες, τότεέχουμε διαφορετική αντίληψη περί ευθύνηςκαι θεσμικής σοβαρότητας», πρόσθεσε.

Σχολιάζονταςτα αντικρουόμενα πορίσματα που έχουνεκδοθεί, τόνισε ότι όλα θα κριθούν απότη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας πως οισυντάκτες τους δεν είχαν καν πρόσβασηστον τόπο της τραγωδίας. «Κάποιοιπρόλαβαν να ‘εξωραΐσουν’ τον χώρο καινα εξαφανίσουν κρίσιμα στοιχεία», είπεχαρακτηριστικά.

Απαντώνταςτέλος στις αιτιάσεις περί «ξεπλύματος»στην υπόθεση Τριαντόπουλου, επανέλαβεπως αν δεν υπήρχε η επιμονή του ΠΑΣΟΚ,ο κ. Τριαντόπουλος δεν θα είχε λογοδοτήσειποτέ. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να τοναφήσει στο απυρόβλητο και τον παρέπεμψεμόνο όταν βρέθηκε με την πλάτη στοντοίχο. Όσοι μιλούν για ‘ξέπλυμα’ αςθυμούνται ότι στο σπίτι του κρεμασμένουδεν μιλούν για σχοινί», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα