Ιταλία: Από 15 Απριλίου ξεκινούν δασμοί σε λίστα αμερικανικών προϊόντων, δηλώνει ο Ταγιάνι -Τι είπε για το ουίσκι

«Από τις 15 Απριλίου πρόκειται να ισχύσει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Πρόκειται για μια παλιά λίστα, η οποία έχει παγώσει. Εγώ ζήτησα να υπάρξει αναβολή, αλλά μου φαίνεται ότι η θέση που υπερισχύει είναι να ξεκινήσουμε στις 15 του μηνός», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, στο περιθώριο του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ.

Ιταλία: «Υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση»

Παράλληλα, εξήγησε ότι η κατάρτιση της λίστας αυτής θα ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι αύριο και ότι ο ίδιος ζήτησε να μην συμπεριλαμβάνει το ουίσκι. «Το δεύτερο κύμα αντίμετρων θα πρέπει να μπει σε ισχύ στα μέσα Μαΐου, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για να διαπραγματευθούμε», ολοκλήρωσε ο Ταγιάνι.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, 15 Απριλίου, Ταγιάνι -Τι,italia, 15 apriliou, tagiani -ti