Ισραήλ: Το Ιράν έχει εκτοξεύσει και πυραύλους -Η αεράμυνα κάνει τη δουλειά της

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari σε νέο βίντεο-δήλωση αναφέρει ότι το Ιράν έχει εκτοξεύσει πυραύλους κατά του Ισραήλ, ενώ «πολυάριθμα» μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον ουρανό και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της Τεχεράνης.

«Πριν από λίγο, το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους από το έδαφός του προς το έδαφος του κράτους του Ισραήλ», λέει ο Hagari.

«Σας υπενθυμίζω ότι, ανεξάρτητα από το από πού εκτοξεύεται η απειλή, όταν ηχεί συναγερμός πρέπει να μπείτε στο καταφύγιο και να περιμένετε εκεί για όχι λιγότερο

από δέκα λεπτά. Θα σας ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο εάν απαιτείται να παραμείνετε εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέει.

Λέει ότι η συστοιχία αεράμυνας του Ισραήλ είναι «πλήρως λειτουργική και αναχαιτίζει απειλές όπου απαιτείται, ακόμη και αυτή τη στιγμή».

«Αυτή τη στιγμή, πολυάριθμα αεροσκάφη της IAF βρίσκονται στον αέρα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή», λέει ο Hagari.

«Μπορεί να ακούσετε εκρήξεις από αναχαιτίσεις ή πτώση συντριμμιών. Δεδομένου ότι υπάρχει ποικιλία απειλών, οι συναγερμοί μπορεί να εκδοθούν σε ευρείες περιοχές», συνεχίζει.

Καλεί το κοινό να «απέχει από τη διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών και αναφορών».

«Συνεχίστε να ενεργείτε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, όπως πράττετε και τηρείτε τις οδηγίες. Είμαστε ισχυροί και ικανοί να χειριστούμε αυτό το γεγονός», αναφέρει ο Hagari.

«Οι IDF θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουν τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ», λέει, προσθέτοντας ότι θα παράσχει νέα ενημέρωση σε μία ώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Ιράν,israil, iran