Η UEFA πήρε θέση για το πέναλτι του Άλβαρες: «Υπάρχει διπλή επαφή, ο κανονισμός ίσως πρέπει να αναθεωρηθεί»

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει για την ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Άλβαρες στη διαδικασία των πέναλτι, κατά τη ρεβάνς της Ατλέτικο με τη Ρεάλ για τη φάση των «16» του Champions League, υποχρέωσε την UEFA να πάρει επίσημη θέση.

Η UEFA υπερασπίστηκε την υπόδειξη του VAR, που έκρινε ότι

ο Αργεντινός είχε μία ελάχιστη επαφή με την μπάλα με το αριστερό του πόδι, πριν σουτάρει με το δεξί.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, μάλιστα, επισυνάπτει και βίντεο από τη -μοναδική κατά τα φαινόμενα- λήψη που δείχνει την επαφή του αριστερού ποδιού του Άλβαρες με την μπάλα, δικαιώνοντας την απόφαση του Video Assistant Referee. Ταυτόχρονα, πάντως, η UEFA αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός που εφαρμόστηκε είναι εν μέρει άδικος και υπόσχεται ότι θα φέρει το θέμα στη FIFA και την IFAB, προκειμένου το επίμαχο άρθρο να αναθεωρηθεί.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης απηύθηνε ερώτημα στην UEFA σχετικά με το περιστατικό, που οδήγησε στην ακύρωση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Χούλιαν Άλβαρες, στο τέλος του χθεσινού αγώνα του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και ελάχιστα, ο παίκτης είχε επαφή με τη μπάλα με το πόδι στήριξης πριν σουτάρει, όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο βίντεο. Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό (Laws of the Game, Law 14.1), ο VAR ήταν υποχρεωμένος να ειδοποιήσει τον διαιτητή, υποδεικνύοντας ότι το γκολ πρέπει να ακυρωθεί.

Η UEFA θα αρχίσει συζητήσεις με τη FIBA και την IFAB, για να καθοριστεί κατά πόσον αυτός ο κανονισμός πρέπει να αναθεωρηθεί, στην περίπτωση που η διπλή επαφή είναι καταφανώς ακούσια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα