Γιατί ανακοινώθηκε τώρα η αύξηση στους στρατιωτικούς και για τους ενστόλους πάει ΔΕΘ -Τι λένε στην κυβέρνηση
Να κλείσει το μέτωπο με τους ένστολους, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για αυξήσεις και σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς στη ΔΕΘ, επιχειρεί η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Στο θέμα, έστω εμμέσως, αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή την αύξηση των εισοδημάτων και το μέρισμα από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Μετά το κύμα τοποθετήσεων από δύο υπουργούς και σχεδόν είκοσι
Από το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν προφανές ότι «θα κινηθούμε σε αντίστοιχη λογική και για τους υπόλοιπους ένστολους», θέλοντας να κλείσουν το μέτωπο με ένα προνομιακό εκλογικό ακροατήριο. Στα επιχειρήματα για τον χρόνο κατά τον οποίο αποφασίστηκε να γίνουν οι ανακοινώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις προστέθηκε από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου η εκροή από τις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η δυσκολία να πειστούν νέοι να δηλώσουν Σχολές Αξιωματικών στα μηχανογραφικά. Και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητο, όπως σημειώνουν, να δοθούν κίνητρα σε μια περίοδο κατά την οποία οι μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο αποφασίζουν τις σχολές που θα συμπεριλάβουν στο μηχανογραφικό τους.
Όμως, οι αιχμές που άφησαν για τον χρόνο και τον τρόπο που τοποθετήθηκαν συνάδελφοί τους και βουλευτές έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και νέο γύρο δυσαρέσκειας. Η φράση «η εποχή τού “δώσ’ τα όλα” τελείωσε και έχει τελειώσει εδώ και χρόνια» -παραπέμποντας στον Δημήτρη Τσοβόλα- δημιούργησε αρνητικούς συνειρμούς σε αρκετούς βουλευτές που είχαν τοποθετηθεί υπέρ των αυξήσεων, και τη χαρακτήριζαν «προσβλητική», ειδικά για ένα θέμα που αποτελούσε αιχμή για τη ΝΔ και αφορά την ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΚΟ την ΠαρασκευήΠλέον, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα και μένει να φανεί αν θα εκδηλωθεί σε αυτήν η δυσαρέσκεια που αποτυπώνεται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις των βουλευτών. Η συνεδρίαση γίνεται για την εκλογή γραμματέα της ΚΟ, που είθισται να ολοκληρώνεται διά βοής χωρίς την ανάγκη να στηθεί κάλπη, με την πρόταση του πρωθυπουργού να είναι ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Αυτή τη φορά υπάρχουν βουλευτές που υποστηρίζουν πως πρέπει να στηθεί κάλπη, οπότε σε μια μυστική ψηφοφορία να εκδηλώσουν ορισμένοι με την ψήφο τους τα παράπονα που έχουν, και μένει να φανεί αν θα επιμείνουν μέχρι τέλους σε αυτή τη διαδικασία ή θα υπαναχωρήσουν. Επίσης, δεν προβλέπεται από τον ορισμό της συνεδρίασης να υπάρξουν τοποθετήσεις βουλευτών, αφού η σύγκλιση γίνεται για την εκλογή γραμματέα. Όμως, εφόσον ικανός αριθμός βουλευτών ζητήσει να μιλήσει, δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα αυτή από τον πρωθυπουργό, προκειμένου μια ανοιχτή συζήτηση να λειτουργήσει και ως βαλβίδα εκτόνωσης του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της γαλάζιας ΚΟ.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έρχεται πολιτικός σεισμός
- Κι όμως υπάρχει μία… ανατριχιαστική εξήγηση – Γιατί οι νεκροί έρχονται στα όνειρά μας τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε καθηγητής του ΑΠΘ – «Υπηρέτησε με αφοσίωση την επιστήμη»
- Κακοκαιρία: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις «δημιούργησαν» καταρράκτη στο νησί - Απίστευτες εικόνες
- Σοκ στην Μάντσεστερ Σίτι: Τέλος η σεζόν για τον Χάαλαντ
- Μάκης Μάτσας για Καζαντζίδη: «Δεν είναι τυχαίο που παντρεύτηκε με την Μαρινέλλα και χώρισε δύο χρόνια μετά»
- Kατερίνα Λέχου: : «Οι αδερφές μου γεννοβόλησαν σαν κουνέλες – Οι γονείς μου είχαν έννοια να έχω έναν σύντροφο»
- Το «αντίο» του Θοδωρή Κολυδά στην ΕΜΥ
- Περιστέρι: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πέντε σταθμευμένα οχήματα – Ένας σοβαρά τραυματίας
- ΗΠΑ: Δύο γιοι του Ντόναλντ Τραμπ επενδύουν σε startup κρυπτονομισμάτων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- ΗΠΑ: Απελάθηκαν 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
- Ιράν για απειλές Τραμπ: Δεν θέλουμε πυρηνικά όπλα αλλά δεν θα έχουμε άλλη επιλογή αν δεχτούμε επίθεση
- Τραμπ: «Μπορεί τον Μάιο να μεταβώ στη Σαουδική Αραβία» -Στο πρόγραμμα Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- «Qatargate» στο Ισραήλ: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του Νετανιάχου που φέρεται να δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ
- Κλειστή η Γραμμή 3 (μπλε) του Μετρό: Εντοπίστηκε άτομο εντός της σήραγγας
- Σάρον Στόουν: Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
- Λίβανος: Νυχτερινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Συρία: Ο μεταβατικός πρόεδρος προειδοποιεί ότι «δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει όλο τον κόσμο»
- Μάντσεστερ Σίτι: Πλήγμα με Χάαλαντ, τέλος η σεζόν λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο [βίντεο]
- Τραμπ: Πιστεύω ότι ο Πούτιν θα τηρήσει τη συμφωνία για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Γιατί ανακοινώθηκε τώρα η αύξηση στους στρατιωτικούς και για τους ενστόλους πάει ΔΕΘ -Τι λένε στην κυβέρνηση
- Σίντνεϊ Σουίνι: Για φαγητό με τον Γκλεν Πάουελ λίγες μέρες μετά την ακύρωση του γάμου της
- Σάρον Στόουν: Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου
- Αυτό το δημοφιλές emoji έχει τελείως διαφορετική σημασία από αυτήν που πιστεύουν οι περισσότεροι -Τι σημαίνει
- Νέες σφαγές στη Συρία: Δώδεκα άμαχοι, οι περισσότεροι Αλαουίτες, σκοτώθηκαν σε ένοπλες επιθέσεις
- Heat 2: Ο Μάικλ Μαν ολοκλήρωσε το σενάριο για το σίκουελ της θρυλικής ταινίας με τους Πατσίνο και Ντε Νίρο
- Πρωταπριλιά: Από πού προέρχεται το έθιμο -Η ιστορία, οι θεωρίες και η «μαγεία» της φάρσας
- Το Βιετνάμ μειώνει τους τελωνειακούς δασμούς για να αποφύγει τους ανταποδοτικούς του Τραμπ
- Χαλκίδα: Οι 40 μαχαιριές που έκοψαν το νήμα της ζωής του ξυλουργού -Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στυγερή δολοφονία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Β. Παπαθεοδώρου: «Η τέταρτη θέση σημαίνει οικονομική καταστροφή για τον Παναθηναϊκό»
- Περιστέρι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε σταθμευμένα - Σοβαρός τραυματισμός
- Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό: Στόχος μέλος της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 3 νεκροί
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Επιστρέφει το «Πολύ την Κυριακή»;
- Β. Παπαθεοδώρου: «Πλέον με το ημιαυτόματο οφσάιντ χρησιμοποιούνται ακόμα 12 κάμερες»
- Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα – Πώς ξεκίνησε το έθιμο
- Καιρός: Πώς θα εξελιχθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Live η πορεία της κακοκαιρίας
- Συντάξεις: Τα όρια ηλικίας για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες [πίνακες]