Γερμανία: Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, οι Συντηρητικοί επιχειρούν ανασύνταξη
Οι Γερμανοί Συντηρητικοί επιχειρούν να αναταχθούν εν όψει των βουλευτικών εκλογών στο συνέδριό τους.
Ποντάρουν στο θέμα της μετανάστευσης, παρά τις επικρίσεις που έχει προκαλέσει το προοίμιο μιας προσέγγισης με τη γερμανική Άκρα Δεξιά για το θέμα.
Κατακραυγή για το φλερτ με το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»Τη στιγμή που η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) υπό τον Φρίντριχ Μερτς φαίνεται ότι βαδίζει προς ευρεία εκλογική νίκη στις 23 Φεβρουαρίου, η κατακραυγή που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες
Μεγάλο πλήθος 160.000 έως 250.000 ανθρώπων διαδήλωσε χθες στο Βερολίνο καταγγέλλοντας την απόφαση των Συντηρητικών να στηριχθούν στις ψήφους της Άκρας Δεξιάς για την ψήφιση δύο νομοσχεδίων για τη μετανάστευση στη γερμανική Βουλή.
Ο Φρίντριχ Μερτς κέρδισε την πρώτη αλλά απέτυχε την δεύτερη φορά την Παρασκευή βγαίνοντας αποδυναμωμένος από το εγχείρημα.
Με τις ενέργειές του αυτές, ο νέος ισχυρός άνδρας της CDU, που αποφάσισε να στρέψει προς τα δεξιά το πρόγραμμα του κόμματος μετά την αποχώρηση της Αγγελα Μέρκελ το 2021, έσπασε ένα ταμπού που ισχύει μετά τον πόλεμο στην Γερμανία: κανένα από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα δεν δέχεται κανενός είδους συμμαχία ή συνεργασία με την άκρα δεξιά.
Ωστόσο, ο Φρίντριχ Μερτς επιμένει: «Το ότι λάθος άνθρωποι ψηφίζουν τα (νομοθετικά) κείμενα δεν κάνει λανθασμένα τα κείμενα αυτά».
Το συνέδριο της CDU άρχισε σήμερα τις εργασίες του στο ΒερολίνοΣτην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, το συνέδριο της CDU άρχισε σήμερα τις εργασίες του στο Βερολίνο και κεντρικό του θέμα θα είναι η μετανάστευση.
Οι σύνεδροι έγιναν δεκτοί από δεκάδες διαδηλωτές που φώναζαν «CDU Ντροπή». «Μαζί θα σταματήσουμε τους ναζί», έγραφαν τα πλακάτ.
Δεκάδες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους οι Amnesty, Caritas και Oxfam, απηύθυναν έκκληση προς τους συντηρητικούς βουλευτές να «λάβουν τις αποστάσεις τους με την ρητορική και τις απαιτήσεις που διχάζουν την κοινωνία μας και στρέφουν τους ανθρώπους τον έναν εναντίον του άλλου».
Η CDU θα υιοθετήσει σήμερα λίστα 15 μέτρων που θα εφαρμοσθούν «αμέσως» σε περίπτωση εκλογικής νίκης.
Ενας από τους άξονες του προγράμματος αυτού είναι «στροφή στην πολιτική του ασύλου», με την εφαρμογή διαρκών ελέγχων στα σύνορα, την αποπομπή όλων των αλλοδαπών, και των αιτούντων άσυλο, που εμφανίζονται στα σύνορα χωρίς έγγραφα και η κράτηση επ' αόριστον των παραβατικών ή επικίνδυνων αλλοδαπών.
Η CDU θέλει να αναθεωρήσει την μείωση του χρόνου για την χορήγηση της ιθαγένειαςΗ CDU θέλει να αναθεωρήσει την μείωση του χρόνου για την χορήγηση της ιθαγένειας από τα οκτώ στα πέντε χρόνια, η οποία αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς. «Το γερμανικό διαβατήριο βρίσκεται στο τέλος της ενσωμάτωσης και όχι στην αρχή», αναφέρεται στο πρόγραμμα της CDU.
«Θέλουμε μία πολιτική αλλαγή στην Γερμανία στο θέμα της πολιτικής ασφαλείας, της μετανάστευσης και της οικονομίας», δηλώνει στο μήνυμά του προς το συνέδριο ο Φριντριχ Μερτς.
Ενα ευρύ φάσμα μέτρων προορίζεται για την γερμανική οικονομία και περιλαμβάνει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μεγαλύτερη ευελιξία του ωραρίου εργασίας, φορολογική απαλλαγή για τις υπερωρίες, επιστροφή των επιδοτήσεων του ντίζελ για τα αγροτικά οχήματα, κατάργηση της υποχρεωτικής ταμειακής απόδειξης...
Η επίθεση των συντηρητικών, έπειτα από φονικές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί από αλλοδαπούς που συντάραξαν την κοινή γνώμη, είναι έχει επικίνδυνο στοίχημα με στόχο το τμήμα του εκλογικού σώματος που τείνει προς ή έχει ήδη ψηφίσει την άκρα δεξιά.
Η επίθεση ξεκίνησε την ώρα που η CDU έχει αγγίξει τα ανώτατα όριά της ή και έχει αρχίσει να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις. Η CDU συγκεντρώνει το 29% έως 30% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 35% στο τέλος του περασμένου έτους.
Παράλληλα, η AfD βρίσκεται στο 20% έως 22%, μπροστά από το SPD του Ολαφ Σολτς (16%-17%).
Από την πλευρά της η γερμανική άκρα δεξιά καλεί τους Γερμανούς να ψηφίσουν το ορίτζιναλ και όχι το αντίγραφο σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, ενώ η αριστερά προειδοποιεί, παρά τις αρνήσεις του Φρίντριχ Μερτς, για τον κίνδυνο συμμαχίας της CDU με την AfD για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Τελείωσε» την μάνα-τέρας με 12 λέξεις: Τα είπε όλα η γιαγιά του τρίχρονου Άγγελου – Πολλά δάκρυα για το άτυχο αγγελούδι
- Νεκρή 17χρονη από επίθεση καρχαρία – Κολυμπούσε στα 100 μέτρα από την ακτή
- Τολιόπουλος για Ολυμπιακό – 2+1 ηχηρές αποχωρήσεις με απόφαση Μπαρτζώκα!
- Αναζητείται ο Αχιλλέας Μπέος στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μετά από μήνυση - Η απάντησή του
- Στο μυαλό του Χρήστου Μάστορα: Γιατί καταλήγει να συζητιέται για τους λάθος λόγους
- ΠΑΓΝΗ: Η καρδιά και οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε θα σώσουν άλλα παιδιά
- Αρναούτογλου για Μπισμπίκη: «Τι χορευτικό ήταν αυτό; Έχει κάνει μπαλέτο;»
- Τραγωδία στα Τέμπη: Τι λέει το πόρισμα του Πανεπιστημίου της Γάνδης για το φορτίο της αμαξοστοιχίας
- Καρυστιανού: Μέγας εκτελεστής του μπαζώματος ο Τριαντόπουλος – Στο συρτάρι Τασούλα η δικογραφία
- Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Χρυσή Βαρδινογιάννη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Οι γυναίκες που υιοθετούν αυτές τις 8 συνήθειες στα 40 τους, σύμφωνα με το Χάρβαρντ, ζουν 24 χρόνια περισσότερο
- Τσατραφύλλιας: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει ψύχος διαρκείας -Θερμοκρασίες έως και 12 βαθμούς κάτω
- Συνολάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: Τα τρία σενάρια που εξετάζονται -Δεν αποκλείεται να προέρχονται από ηφαίστειο
- Πλήθος κόσμου, οικογένειες με παιδιά, φεύγουν από τη Σαντορίνη με το πλοίο -Φοβισμένοι από τους συνεχείς σεισμούς
- Τέμπη, Νόμπελ συνωμοσιολογίας
- ΕΕΑ: Οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που αποκτά παιδί
- Ο Ντόντσιτς έφτασε στο Λος Άντζελες και ο πατέρας του ξέσπασε κατά των Μάβερικς - «Με πίκρανε η υποκρισία τους»
- Και δεύτερος σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού -Συνεχείς δονήσεις και στη Σαντορίνη
- Κατολισθήσεις στη Σαντορίνη λόγω των συνεχών σεισμών -Δείτε τα βίντεο, απαγόρευση πρόσβασης σε τρεις περιοχές
- Julien Dassin: «JOE DASSIN STORY» για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια μοναδική μουσική παράσταση -Intro: Στέφανος Κορκολής

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Γερμανία: Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, οι Συντηρητικοί επιχειρούν ανασύνταξη
- Πλήθος κόσμου, οικογένειες με παιδιά, φεύγουν από τη Σαντορίνη με το πλοίο -Φοβισμένοι από τους συνεχείς σεισμούς
- Εορταστική εβδομάδα στο opaponline.gr για τον μεγαλύτερο νικητή στην ιστορία του ΤΖΟΚΕΡ – Μέσω του opaponline.gr ένας υπερτυχερός κέρδισε 19,8 εκατ. ευρώ
- Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
- Στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα ο Χαρδαλιάς: Τα ζητήματα διαφάνειας είναι θέμα αξιοπρέπειας και ευθύνης
- Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
- Αυτό είναι το έργο που αλλάζει τον Βοτανικό - Ποιες μεγάλες υποδομές θα γίνουν πέρα από το γήπεδο
- Attica Group: Έκτακτo δρομολόγιo από Σαντορίνη
- Οι δασμοί Τραμπ σε Καναδά και Μεξικό προκαλούν κραδασμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία -Ποιοι πλήττονται περισσσότερο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΠΑΣΟΚ: «Απούσα η κυβέρνηση από το πάρτι αισχροκέρδειας στις τιμές των εισιτηρίων από Σαντορίνη»
- Θεσσαλία: Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες
- Η Σακίρα αφιέρωσε το Grammy που κέρδισε στους «μετανάστες αδελφούς και αδελφές της»
- Επιμένει η αδελφή του κατηγορούμενου για την κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου: «Δεν έκανε κακό σε κανέναν»
- Παύλος Μαρινάκης: Υποκριτική η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων
- Αχιλλέας Μπέος: Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση σε βάρος του
- Νίκος Χαρδαλιάς: Στον εισαγγελέα τα πορίσματα του 2020 με 2023 – «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»
- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι αγρότες με τα τρακτέρ τους
- Συνολάκης για Σαντορίνη: Τα τρία σενάρια για τους σεισμούς και ο κίνδυνος για τσουνάμι – Πότε θα σταματήσει το φαινόμενο
- Ο Μασκ έκλεισε τα γραφεία της USAID στην Ουάσινγκτον - "Ο Τραμπ συμφωνεί στο λουκέτο"