Κλείνει το «ιερό μέτωπο» Εκκλησίας-Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφύλων, με κοινή εμφάνιση στο Δήλεσι

Σε εκλογική εγρήγορση έθεσε χθες κόμμα και κυβερνητικά στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συσκέψεις σε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η οριστικοποίηση της κοινής επίσκεψης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή στο Δήλεσι φανερώνει την αποκλιμάκωση στην ένταση που επικρατούσε με την Εκκλησία ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη του στη Λαχαναγορά στο Ρέντη επέστρεψε στα γραφεία του κόμματος όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με δώδεκα υπουργούς στους οποίους μοίρασε «φύλλα πορείας» σε αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας.

Αποστολή τους είναι να ηγηθούν της προεκλογικής εκστρατείας σε αυτές, κινητοποιώντας τα τοπικά στελέχη και συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κυβερνών κόμμα πιέζεται από τα δεξιά του θα βρεθούν ο Νίκος Δένδιας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Δυτική Μακεδονία, ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ενώ στην Περιφέρεια Ηπείρου ορίστηκε ο Κώστας Σκρέκας. Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το επίσης δύσκολο έργο της Θεσσαλίας, ο Μάκης Βορίδης την Πελοπόννησο και ο Κυριάκος Πιερρακάκης την Κρήτη. Στο Βόρειο Αιγαίο την ευθύνη θα έχει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, η Σοφία Ζαχαράκη την Στερεά Ελλάδα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τη Δυτική Ελλάδα, η Όλγα Κεφαλογιάννη τα Ιόνια και η Δόμνα Μιχαηλίδου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές 2024

Οι περιοδείες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, έχοντας μπει, πλέον, στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Στα κλιμάκια που συγκροτούνται θα συμμετέχουν και βουλευτές τους οποίους, επίσης, προετοιμάζει για την μάχη ο κ. Μητσοτάκης. Χθες, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Θανάση Νέζη και Μιχάλη Μπεκίρη, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση της κομματικής ανθρωπογεωγραφίας και ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρώτο γκρουπ με όσους εκλέγονται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, την Κρήτη, την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε την προεκλογική τακτική και περιέγραψε τα βασικά μηνύματα που πρέπει να μεταφέρουν στους ψηφοφόρους, ενώ άκουσε τα δικά τους σχόλια και τα όσα μετέφεραν από την εκλογική τους βάση. Ακολουθούν την Τετάρτη οι προερχόμενοι από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, την Πέμπτη από Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, την Παρασκευή από Μακεδονία και Θράκη και ο κύκλος κλείνει την Μ. Τρίτη με τους βουλευτές Αττικής.

Προβληματισμός για τους ιερείς που αποδοκιμάζουν όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους βουλευτές, κυρίως στην επαρχία, είναι οι παρεμβάσεις ορισμένων ιερέων που αποδοκιμάζουν όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και εκφράζουν προβληματισμό για τον ρόλο που θέλουν να παίξουν ενόψει των ευρωεκλογών. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα επέλθει αποκλιμάκωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και οι σχέσεις με τον κορμό της Εκκλησίας αποκαθίστανται. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή κοινή επίσκεψη στο Δήλεσι Βοιωτίας όπου λειτουργούν υπό την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής παιδικός σταθμός και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Αμέσως μετά θα έχουν και ένα σύντομο τετ α τετ πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Ωρωπό, όπου θα μιλήσει σε πολίτες. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει ικανοποίηση και για την χθεσινή παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος αποδοκίμασε τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία στην Καβάλα και καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα