Φάμελλος για Τέμπη: «Θα ελεγχθούν όλοι και όλες και για όλα τα πιθανά αδικήματα χωρίς περιορισμούς»
«Θα ελεγχθούν όλοι και όλες και για όλα τα πιθανά αδικήματα χωρίς περιορισμούς. Και το πιο σημαντικό που περιμένει να μάθει η ελληνική κοινωνία: Ποιος ήταν ο εντολέας», είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Attica TV είπε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί ο κ. Τριαντόπουλος για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία» αλλά και «για το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού». «Όλη η Ελλάδα
«Υπάρχει και το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, που συνδέεται με τον τρόπο πληρωμής του μπαζώματος», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη «μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εισαγγελία της Λάρισας σχετικά με τη χρηματοδότηση της παρέμβασης στον τόπο του εγκλήματος».
«Έχει έρθει στη Βουλή τμήμα της δικογραφίας που συνδέεται με αυτήν τη μηνυτήρια αναφορά, που έχει να κάνει με την πληρωμή τουλάχιστον 600.000 ευρώ για το μπάζωμα. Και εδώ μιλάμε για απιστία κακουργηματικού επιπέδου. Στην οποία εμπλέκονται και άλλοι υπουργοί της ΝΔ, οι κύριοι Παπαθανάσης και Τσακίρης που είχαν την ευθύνη των χρηματοδοτήσεων», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να μάθουμε ποιος ήταν εντολέας, όχι μόνο του μπαζώματος, αλλά ολόκληρου του σχεδίου συγκάλυψης. Και πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται».
«Η κοινωνία ζητά από τα προοδευτικά κόμματα να συνεννοηθούμε»Όσον αφορά το κοινό μέτωπο των προοδευτικών κομμάτων, ο κ. Φάμελλος τόνισε: «Αυτό που ζητάει η κοινωνία είναι να συνεννοηθούμε τα προοδευτικά κόμματα. Και αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η απάντηση στην αγωνία της κοινωνίας να δοθεί από την προοδευτική πλευρά. Γιατί καιροφυλακτούν και φωνές ακροδεξιές. Η απάντηση που πρέπει να δώσει η προοδευτική παράταξη είναι να υπάρχει προοπτική προοδευτικής κυβερνητικής λύσης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας είχαμε συνηγορήσει εδώ και τρεις βδομάδες ότι πρέπει να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας», επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως «είναι καλό, έστω και με καθυστέρηση, που και ο κ. Ανδρουλάκης θα συνηγορήσει και θα συνδιαμορφωθεί μια κοινή πρόταση δυσπιστίας».
«Πρόταση δυσπιστίας δεν υποβάλλεις για να μείνει η κυβέρνηση.Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας για να φύγει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι «πρέπει να φύγει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό».
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας σοβαρός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτήν την επανεκκίνηση υλοποιούμε τους τελευταίους τρεις μήνες. Όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο πιο πιθανή γίνεται και η προοδευτική απάντηση και η ήττα του κ. Μητσοτάκη, αλλά και η δρομολόγηση των συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε ο κ. Φάμελλος και κατέληξε:
«Ο λαός θα αποφασίσει. Δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει πριν αποφασίσει ο λαός στις κάλπες. Και εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να είναι προοδευτική η απάντηση στις κάλπες».
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- LIVE εικόνα από το Σύνταγμα - Δείτε την μεγάλη συγκέντρωση
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για τα Τέμπη – «Είδαμε το πιο άσχημο πρόσωπο της χώρας στον εθνικό καθρέφτη»
- Τα ονόματα των 57 θυμάτων στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος - Αρχίζει να συγκεντρώνεται ο κόσμος
- Κίνδυνος για τρία εκατομμύρια χρήστες του Chrome – Τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν από τους χάκερς
- Τέμπη: Όλη η Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο - Συγκλονιστικές εικόνες
- Τέμπη: Τροποποιήσεις στο ωράριο των σούπερ μάρκετ για τις κινητοποιήσεις
- Στη φυλακή ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του «Blue Horizon»
- Lidl: Η "μαγική" συνταγή για την προσέλκυση προσωπικού
- Συγκλονίζει επιζών από τα Τέμπη στον ΣΚΑΪ 100.3: «Αυτό το "πάμε κι όπου βγει" τελικά δεν βγήκε πουθενά»
- Πρέπει να παίρνετε βιταμίνη D μαζί με ασβέστιο; Τι λένε οι ειδικοί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι από σόμπα υγραερίου -Εκτοξεύτηκε η μπουκάλα [εικόνες]
- Συλλαλητήρια για τα Τέμπη: Live εικόνα από το Σύνταγμα -Τεράστια η συγκέντρωση στο κέντρο, όλες οι εξελίξεις
- Ο Τραμπ μαλακώνει τη στάση του έναντι του Ζελένσκι, που πάει σήμερα στην Ουάσιγκτον για να σφραγίσει το deal για τα ουκρανικά ορυκτά
- Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε από κόσμο το συλλαλητήριο για τα Τέμπη [εικόνες & βίντεο]
- Η τρανς κόρη του Έλον Μασκ επιτίθεται στον παππού της: Είναι «ρατσιστής», «γαμ@@@ ψυχοπαθής» και «τεκνατζής»
- Η Δανάη Μιχαλάκη με κομψές μπαλαρίνες από τα Η&Μ -Άνετες και στιλάτες, τέλειες για το γραφείο και την έξοδο
- Μισέλ Τράχτενμπεργκ: Γιατί δεν θα γίνει ποτέ γνωστή η αιτία θανάτου της ηθοποιού
- Σπάνιες παθήσεις: Το 72% είναι γενετικής φύσης -Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
- Φάμελλος για Τέμπη: «Θα ελεγχθούν όλοι και όλες και για όλα τα πιθανά αδικήματα χωρίς περιορισμούς»
- Γερμανία: H CDU του Μερτς και το SPD πατάνε γκάζι για κυβερνητική συμμαχία -Σήμερα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Φάμελλος για Τέμπη: «Θα ελεγχθούν όλοι και όλες και για όλα τα πιθανά αδικήματα χωρίς περιορισμούς»
- Θεσσαλονίκη: Βρέφος 5 μηνών υπέστη ανακοπή -Το επανέφεραν οι διασώστες
- ΟΝΝΕΔ για Τέμπη: Ως νέοι επιζητούμε το «ποτέ ξανά» να μετατραπεί σε πράξη
- Euroleague: Για το «διπλό» με Βίρτους ο Ολυμπιακός και με Βιλερμπάν ο Παναθηναϊκός
- Πάτρα: 28 προσαγωγές σε προληπτικούς ελέγχους στην πόλη
- Τέμπη: Συγκλονίζει η ανάρτηση της Αναστασίας Πλακιά -«Το τελευταίο και παντοτινό μας καλοκαίρι»
- Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε από κόσμο το συλλαλητήριο για τα Τέμπη [εικόνες & βίντεο]
- Πάτρα: 18χρονος στο νοσοκομείο λόγω μέθης -Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση
- Κάλας: Το NATO η καλύτερη εγγύηση για την Ουκρανία, λέει η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ
- Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Μαύρη σελίδα της ιστορίας μας, πάνδημο το αίτημα για απονομή δικαιοσύνης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ, Κατάρ και ΗΠΑ για ανακωχή στην Γάζα
- Αγρίνιο: Ογκώδης συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
- Τέμπη - «Ήρθαν ψυγεία και έβαλαν τα κόκκαλα των παιδιών μας μέσα σε μαύρες σακούλες! Πότε θα έρθει η ώρα να πάω να την αγκαλιάσω;»
- Κόντρα στη Βιλερμπάν στην επανέναρξη της Euroleague ο Παναθηναϊκός
- Πάτρα: Η αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές – Έλεγχοι υπό τον φόβο επεισοδίων
- Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για Τέμπη: Δυστύχημα και ανοικτά ερωτήματα που το συνοδεύουν κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς
- Πόθεν Έσχες: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους – Λήγει σήμερα η προθεσμία
- Χριστίνα Αλεξοπούλου στη Βουλή: Η ευθύνη δεν είναι σύνθημα, αλλά δέσμευση με πράξεις
- Στέλιος Αγγελούδης για Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε. Απαιτούμε Δικαιοσύνη»
- Πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο Τραμπ πως «πολιτικοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις»